Receptek

Erdélyi isler

Nábelek Zsófia receptje

2022. április 27.

A tésztához:

  • 450 g liszt
  • 200 g zsír
  • 150 g porcukor
  • 2 kisebb tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 5 g sütőpor

A krémhez:

  • 300 g puha vaj
  • 250 g porcukor
  • 50 g kakaópor
  • 5 g só

A befejezéshez:

  • 300 g étcsokoládé
  • 3 ek olaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

1. A lisztet, sütőport és a zsírt elmorzsoljuk, majd a többi alapanyaggal könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen fél cm vékonyra nyújtjuk, majd 4-5 cm átmérőjű korongokat szúrunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokra melegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A puha vajat a porcukorral és a sóval fehéredésig habosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kakaóport, ezzel is egyenletesre keverjük. A kisült kekszeket párosával megtöltjük a krémmel, és félretesszük.

3.  A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, simára keverjük, majd a betöltött islereket belemártjuk, lecsepegtetjük és hagyjuk megdermedni, végül a maradék csokoládéval csíkokat húzunk a felületére.



liszt , zsír , porcukor , tojás , citrom , sütőpor , vaj , kakaópor , étcsokoládé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra