A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvassteak grillezett almával, kemencés burgonyával

Ifj. Tóth József receptje

2020. augusztus 6.
  • 1 kg szarvasgerinc csont nélkül
  • 10 g só
  • 60 dkg alma
  • 40 g méz
  • 50 g vaj
  • 1 kg burgonya
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • bors ízlés szerint


ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A szarvasgerincet 2 ujjnyi (3-3,5 cm) vastagra szeleteljük, fűszerkeverékekkel, borssal ízlés szerint fűszerezzük, só hozzáadása nélkül. Zárható tálba tesszük, és felöntjük olajjal, hogy teljesen ellepje.

Hűtőszekrényben 24-48 óráig állni hagyjuk.

Sütéskor forró serpenyőben, rostlapon, esetleg grillrácson oldalanként 2-2 percig sütjük. Fordításkor minimális vajat adunk hozzá. Amikor elkészült, tányérra helyezzük, sózzuk, és egy vékony szelet vajat teszünk a húsra.

Tálalás előtt 4-5 percig lefedve pihentetjük.

Az almát cikkekre vágjuk, majd serpenyőben vajat hevítünk. A forró zsiradékba belehelyezzük az almacikkeket, fahéjjal megszórjuk, a tetejére mézet csurgatunk, és mindkét oldalát barnára sütjük.

A burgonyát megtisztítva cikkre vágjuk, sózzuk, olajjal összekeverjük, és tepsibe téve 180 °C-os sütőben pirosra sütjük.


szarvasgerinc , alma , méz , burgonya , kakukkfű , rozmaring

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra