Receptek

Gombakrémleves, parmezáncsipsz

Gombakrémleves, parmezáncsipsz

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg rókagomba
  • 30 dkg barna csiperke
  • 20 dkg kucsmagomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg parmezán sajt
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a fehérbort, majd a szeletekre vágott gombát. 15 perc párolás után felöntjük a tejszínnel, és simára turmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A reszelt parmezánt sütőtálcára tesszük, és 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.