Receptek

Lassan sült malaccsászár langyos paradicsomsalátával és fügével

Lassan sült malaccsászár langyos paradicsomsalátával és fügével

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg bőrös malaccsászár
  • 60 dkg színes koktélparadicsom
  • 2 db friss füge
  • 5 dkg tőzegáfonya
  • 2 dl koncentrált húsleves
  • 1 dl vörösbor
  • só, bors
  • 10 dkg sertészsír
  • 1 ek csipkebogyólekvár
  • 4-5 levél friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉSE:

A malaccsászárt sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe helyezzük, ami alá sertészsírt rakunk. Fóliát teszünk rá és 140 °C-on 2,5-3 óra alatt puhára sütjük, utána a fóliát levéve további fél óra alatt 200 °C-on ropogósra sütjük. A vörösbort lábasba öntjük, az alkoholt elpárologtatjuk belőle (kb. 2 perc), hozzáadjuk a redukált (visszaforralt) húslevest és a csipkebogyólekvárt. Lezárjuk a gázt alatta, hozzáadjuk a színes paradicsomokat, az aszalt tőzegáfonyát és a friss bazsalikomot. Friss fügével tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább