Tivadar György receptje
2020. július 21.- 1 kg bőrös malaccsászár
- 60 dkg színes koktélparadicsom
- 2 db friss füge
- 5 dkg tőzegáfonya
- 2 dl koncentrált húsleves
- 1 dl vörösborsó, bors
- 10 dkg sertészsír
- 1 ek csipkebogyólekvár
- 4-5 levél friss bazsalikom
A malaccsászárt sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe helyezzük, ami alá sertészsírt rakunk.
A vörösbort lábasba öntjük, az alkoholt elpárologtatjuk belőle (kb. 2 perc), hozzáadjuk a redukált (visszaforralt) húslevest és a csipkebogyólekvárt. Lezárjuk a gázt alatta, hozzáadjuk a színes paradicsomokat, az aszalt tőzegáfonyát és a friss bazsalikomot. Friss fügével tálaljuk.
füge , malaccsászár , koktélparadicsom , tőzegáfonya , bazsalikom , sertészsír , koncentrált húsleves , vörösborsó , csipkebogyólekvár