Receptek

Lassan sült malaccsászár langyos paradicsomsalátával és fügével

Tivadar György receptje

2020. július 21.
  • 1 kg bőrös malaccsászár
  • 60 dkg színes koktélparadicsom
  • 2 db friss füge
  • 5 dkg tőzegáfonya
  • 2 dl koncentrált húsleves
  • 1 dl vörösborsó, bors
  • 10 dkg sertészsír
  • 1 ek csipkebogyólekvár
  • 4-5 levél friss bazsalikom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A malaccsászárt sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe helyezzük, ami alá sertészsírt rakunk.

Fóliát teszünk rá és 140 °C-on 2,5-3 óra alatt puhára sütjük, utána a fóliát levéve további fél óra alatt 200 °C-on ropogósra sütjük.

A vörösbort lábasba öntjük, az alkoholt elpárologtatjuk belőle (kb. 2 perc), hozzáadjuk a redukált (visszaforralt) húslevest és a csipkebogyólekvárt. Lezárjuk a gázt alatta, hozzáadjuk a színes paradicsomokat, az aszalt tőzegáfonyát és a friss bazsalikomot. Friss fügével tálaljuk.



füge , malaccsászár , koktélparadicsom , tőzegáfonya , bazsalikom , sertészsír , koncentrált húsleves , vörösborsó , csipkebogyólekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra