A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zöldborsó, saláta, zöldmártás

Heiszler Olivér receptje

2020. augusztus 7.

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg fejes saláta
  • 30 dkg zsenge zöldborsó
  • 10 dkg cukorborsó
  • 10 dkg vaj

ZÖLDBORSÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg borsó
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 3 db salotta hagyma
  • 1 szelet kenyér
  • 2 csomag petrezselyem
  • 2 dl tej
  • 2 ek vaj
  • 1 dl olívaolaj

ZÖLDMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db fehér hagyma
  • 2 szár zeller
  • 1 db zsenge sárgarépa
  • 3 szem gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg petrezselyemlevél
  • olívaolaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

SALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:
A borsót kifejtem, a hüvelyeket félreteszem, a szemeket forró vízben leforrázom, lehűtöm. A héjakat húsdarálón ledarálom, majd kevés vízzel felmelegítem, letakarva pár percig állni hagyom, majd leszűröm.

Tálaláskor a borsó héjából készült levet felforralom vajjal, ebben melegítem a salátát.

ZÖLDBORSÓ ELKÉSZÍTÉSE:
A gyömbért, a hagymát és a petrezselyemszárat finomra vágom, majd puhára párolom az olívaolajon. Felöntöm a tejjel, felmelegítem, majd beleteszem a kenyeret.

Hozzáturmixolom a borsót és a vajat, sózom.

ZÖLDMÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát az olajon megpárolom, hozzáadom a zellert, répát, gombát. Felmelegítem a tejjel, tejszínnel, beleteszem a paprikát, paradicsomot, letakarom, leszűröm.

Hozzáturmixolom a petrezselyemleveleket, leszűröm.


zöldborsó , fejes saláta , cukorborsó , vaj , gyömbér , salotta , petrezselyem , kenyér , tej , olívaolaj , paradicsom , paprika , fehér hagyma , zeller , sárgarépa , gomba , tejszín , petrezselyemlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra