Nagy Anna receptje
2020. szeptember 29.(10 adag)
TÖKMAGOLAJOS MOUSSE
HOZZÁVALÓK:
- 4 db tojássárgája
- 40 g Koronás Porcukor
- 80 g tökmagolaj
- 250 g tejszínhab
- 3 db lapzselatin
SÓS TÖKMAG
HOZZÁVALÓK:
- 100 g tökmag
- 1 db tojásfehérje
- só
KAKAÓS VAJAS PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:
- 50 g tojás (1 kisebb db)
- 50 g vaj
- 50 g Koronás Porcukor
- 30 g liszt
- 20 g kakaópor
GYÖMBÉRES CSOKIGANACHE
HOZZÁVALÓK:
- 125 g tejszín
- 25 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
- 50 g tojássárgája (kb. 2,5 db)
- 55 g Guanaja 70%-os étcsokoládé
- 1 tk gyömbér
TÖKMAGGANACHE
HOZZÁVALÓK:
- 70 g tejszín
- 50 g tojássárgája (kb. 2,5 db)
- 100 g Ivoire 35%-os fehér csoki
- 17 g tökmagolaj
- 1 csipet só
TÖKMAGOS TUILE (ROPOGÓS)
HOZZÁVALÓK:
- 60 g Koronás Nád Kristálycukor
- 30 g tejszín
- 35 g liszt
- 17 g tökmagőrlemény
CSOKIFAGYI
HOZZÁVALÓK:
- 125 ml tej
- 55 ml tejszín
- 50 g Koronás Kristálycukor
- 1 db tojás
- 8 dkg 80%-os étcsoki
PASSIÓZSELÉ
HOZZÁVALÓK:
- 125 g passiópüré
- 25 g Koronás Porcukor
- 2 db lapzselatin
CSOKIS SPONGE CAKE
HOZZÁVALÓK:
- 2 db tojás
- 40 g Koronás Porcukor
- 30 g liszt
- 8 g kakaópor
TÖKMAGOLAJOS MOUSSE ELKÉSZÍTÉSE:
A tojássárgáját porcukorral vízgőz felett habosra verjük, a gőzről levéve hozzáadjuk a hideg vízben áztatott lapzselatinokat, csomómentesen elkeverjük benne, majd a tökmagolajat és végül a tejszínhabot is belekeverjük a krémbe. Szilikonformába töltjük.
SÓS TÖKMAG ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat összekeverjük, sütőpapírra tesszük, 200 °C-on 5 percig sütjük. A mousse-ra kanalazzuk.
KAKAÓS VAJAS PISKÓTA ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat, porcukrot és a tojásokat habosra kikeverjük, majd egyenletesen, apránként elkeverjük benne a szárazanyagot is. Sütőpapíron vékonyra kikenjük, és 150 °C-on 8 percig sütjük. A forma tetejét ezzel lezárjuk. Hűtőben kifagyasztjuk, tálalás előtt félórával kivesszük.
GYÖMBÉRES CSOKIGANACHE ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínből, cukorból és a tojássárgájából angolkrémet főzünk, amit átszűrve a csokoládéra öntünk, gyömbért reszelünk bele, és csomómentesre keverjük. Nyomózsák segítségével tálaljuk.
TÖKMAGGANACHE ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt a tojássárgájával és a sóval 82 °C-ig melegítjük, átszűrjük, majd ráöntjük a fehér csokoládéra, és addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad. Lassan hozzáadagoljuk a tökmagolajat. Nyomózsákból tálaljuk.
TÖKMAGOS TUILE (ROPOGÓS) ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat összekeverjük, majd sütőpapírra kenve 120 °C-on 10 percig sütjük.
CSOKIFAGYI ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet, tejszínt és cukrot felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül a csokoládét és simára keverjük. Fagylaltgépben elkészítjük.
PASSIÓZSELÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A pürét és a cukrot felmelegítjük és hozzáadjuk a hideg vízben áztatott lapzselatinokat, ha felolvadtak benne, formába öntjük és hűtőben dermesztjük.
CSOKIS SPONGE CAKE ELKÉSZÍTÉSE:
Az összes alapanyagot Thermomixbe tesszük és kb. 1 percig termózzuk. Ezután szifonba töltjük, 3-4 patront csavarunk bele. 3 órára hűtőbe tesszük. Hőálló edénybe kinyomjuk, de csak az edény feléig, majd a mikróban 40 mp-ig sütjük. Az edényből kivéve száradni hagyjuk.
tökmag , tojás , tökmagolaj , lapzselatin , vaj , liszt , kakaópor , Guanaja 70%-os étcsokoládé , gyömbér , Ivoire 35%-os fehér csoki , tökmagőrlemény , tej , passiópüré , 80%-os étcsoki , tejszín