Receptek

Grillezett gomolya, mangalicaszalonna, eper és zöld paradicsom

Grillezett gomolya, mangalicaszalonna, eper és zöld paradicsom

Csécsei László és Orcsik Edit receptje

Hozzávalók:

  • 4 szelet gomolya (40 dkg)
  • 8 szelet mangalicaszalonna
  • szőlőmagolaj
  • kisebb fejes saláta
  • só, cukor
  • mustármag
  • tárkony
  • zöld paradicsom
  • zöldparadicsom-lekvár
  • eper
  • alma-birsalma ecet

Elkészítése:
Az ecettel, tárkonnyal, mustármaggal, sóval és cukorral egy jó ízű savanyító levet főzünk, ha kihűlt, levákuumozzuk a megmosott, felvágott zöld paradicsomokkal. A gomolya sajtot meggrillezzük. A salátát négybe vágjuk, és a vágott felét megkenjük szőlőmagolajjal, majd forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Tálaláskor a hajszálvékony szelet mangalicasonkát a langyos salátára helyezzük, hogy átmelegedjen.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.