Receptek

Hajdina áfonyával és sült zöldségekkel

Hajdina áfonyával és sült zöldségekkel

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg hajdina
  • 6 dl alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 100 g aszalt vörös áfonya
  • 1 közepes db édesburgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 kis darab zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk Cayenne-bors
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 1/2 csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉSE:
Az alaplevet felforraljuk a babérlevéllel, 1 kiskanál sóval és az őrölt római köménnyel, majd hozzáadjuk a vörös áfonyát és a felaprított fokhagymát. Alacsony lángon, lefedve tíz percig főzzük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, az édesburgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Kevés olívaolajjal, sóval és a cayenne-i borssal összeforgatjuk, és a sütőbe tesszük 20 percre.

A hajdinát száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd az áfonyás alapléhez öntjük. Alaposan elkeverjük és lefedve, alacsony lángon 15 percig főzzük.

A répát és a zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon, kakukkfűvel és sóval fűszerezve magas lángon lepirítjuk  A hajdinát levesszük a tűzről, és további tíz percig lefedve hagyjuk, amíg az összes folyadékot magába szívja. Ezután összeforgatjuk a fűszeres répával és az édesburgonyával, végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Néhány csepp citromlével frissíthetjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.