Receptek

Házi aranymazsolás libamájpástétom

Házi aranymazsolás libamájpástétom

Merczi Gábor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g libamáj
  • 120 g aranymazsola
  • tokaji aszú
  • 5 g barna cukor
  • 6 g tengeri só
  • 10 g frissen tört fehérbors

ELKÉSZÍTÉSE:

A libamájat felhasználás előtt egy éjszakára jeges vízbe áztatjuk, majd kiemeljük és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Az aranymazsolát a tokaji aszúban főzzük puhára, majd szűrjük le. A bort lassan forraljuk be, amíg olajsűrűségű lesz, és tálalásig tegyük félre. A májból távolítsuk el az ereket, és helyezzük egy keverőtálba, ízesítsük sóval, borssal, cukorral, locsoljuk meg a visszaforralt aszúval, ezután helyezzük a májat fóliával bélelt formába, igazítsuk a tetejét egyenesre, majd fóliázzuk be a tetejét is, és tekerjük körbe formástól is. 12 órára tegyük hűtőbe, ezt követően helyezzük 62 °C-os sütőbe és pároljuk 22 percig, enyhén préseljük le, és 6 órára ismét helyezzük a hűtőbe. Tálaláskor a pástétomot vékony pengéjű, forró vízbe mártott késsel szeleteljük, a redukált borral színezett tányérra tálaljuk, tetejére 2-3 szem mazsolát helyezünk. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.