Receptek

Levendulás étcsokoládé- és rózsás fehércsokoládé-ganache

Barka Áron receptje

2020. augusztus 6.

LEVENDULÁS ÉTCSOKOLÁDÉ-GANACHE
HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg étcsokoládé (54%-os)
  • 1 g levendula

RÓZSÁS FEHÉRCSOKOLÁDÉ-GANACHE
HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg fehér csokoládé (38%-os)
  • 1 cl rózsavíz

SZEDERRAGU
HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg fekete szeder
  • 20 dkg birsalma
  • 20 dkg kökény
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db csillagánizs
  • 1 kisebb rúd fahéj
  • 1 db vaníliarúd
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

LEVENDULÁS ÉTCSOKOLÁDÉ-GANACHE
ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt a levendulával felforraljuk, majd leszűrjük. Újraforralás után belerakjuk az étcsokoládét, és a tűzhelyről levéve csomómentesre keverjük.

A keveréket hűtőszekrénybe tesszük, és körülbelül 10 percenként habverővel átkeverjük. Mindezt addig, amíg be nem sűrűsödik.

RÓZSÁS FEHÉRCSOKOLÁDÉ-GANACHE
ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt a rózsavízzel felforraljuk, majd belerakjuk a fehér csokoládét, és a tűzhelyről levéve csomómentesre keverjük.

A keveréket hűtőszekrénybe tesszük, és körülbelül 10 percenként habverővel átkeverjük. Mindezt addig, amíg be nem sűrűsödik.

SZEDERRAGU ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a kökényt, a szedret és a birsalmát, majd a vörösbort. Egész fahéjjal, vaníliarúddal és csillagánizzsal fűszerezzük.

Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.


étcsokoládé , levendula , tejszín , fehér csokoládé , rózsavíz , fekete szeder , birsalma , kökény , vörösbor , csillagánizs , vaníliarúd , fahéjrúd