Receptek

Libarillette birsalmával, feketefokhagyma-krémmel

Pillók Attila receptje

2022. január 20.
  • 1 db nagyobb libacomb
  • libazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár szál kakukkfű
  • pár egész szem bors
  • 1 db birsalma kockákra vágva, leforrázva
  • 1 db paradicsom húsa kockákra vágva
  • só, őrölt bors
  • olívaolaj 

Fokhagymakrém
Hozzávalók:

  • fekete fokhagyma
  • 1-2 ek olívaolaj
  • pár csepp citromlé
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A libacombot besózzuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd annyi libazsírban, amennyi ellepi, a megpucolt és nagyobb darabokra vágott zöldségekkel, fűszerekkel együtt edénybe rakjuk és tűzön vagy sütőben, alacsony hőfokon puhára pároljuk. A zsírból kivéve még langyosan szálaira szedjük, egy kevés leszűrt zsírral összekeverjük, összepirítjuk tűzön, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd kihűtjük.

A fokhagymakrémhez mozsárban sóval összetörjük a fokhagymát, és lassan adagolva hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet, és krémet készítünk belőle. 

Tálalás:

Az apró kockákra vágott birsalmát és paradicsomot kevés olívaolajjal, sóval és őrölt borssal összekeverjük, a rillette-tel és a fokhagymakrémmel tálaljuk. 



libacomb , libazsír , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , paprika , petrezselyem , kakukkfű , birsalma , fekete fokhagyma , olívaolaj , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra