Receptek

Nyúlpecsenye idei répával

Nyúlpecsenye idei répával

Ruprecht László receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db nyúlcomb
  • 120 g kacsazsír
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 6 db sárgarépa
  • 2 fej új fokhagyma
  • 20 g
  • 100 g mustár

ZSEMLEGOMBÓC


HOZZÁVALÓK:

  • 4 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 210 g liszt
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek zsír

ELKÉSZÍTÉSE:
A nyúlcombokat besózzuk, és mind a két oldalukat serpenyőben megsütjük. Félrehúzzuk, a sparhelten hozzáadjuk a hagymák felét és a fűszernövényeket. Lefedjük és a sparhelt sütőterébe tesszük. Közepes hőmérsékleten 1 órán át sütjük, közben folyamatosan forgatva.

Ezután kivesszük az edényből a nyúlcombokat, a zsiradékból csak minimálisat hagyunk benne, majd hozzáadjuk a felkarikázott répát és a mustárt, s enyhén megpirítjuk. Sóval és babérlevéllel ízesítjük, vízzel felengedjük és felforraljuk. Addig főzzük benne a répákat, míg meg nem puhultak, ekkor félrehúzzuk az edényt, és a hőkiegyenlítésre figyelve hozzáadjuk a tejfölt. Ehhez a forró léből fokozatosan a hideg tejfölhöz adunk néhány kanálnyit, majd amikor kellőképpen felmelegedett, az egészet összekeverjük.

Visszahelyezzük a combokat a mártásba, és lefedve még fél órára visszateszszük a sparhelt langyos sütőterébe. Amíg a hús pihen, elkészítjük a gombócokat. A szikkadt zsemléket 1x1 cm-es kockákra vágjuk, megpirítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát egy másik serpenyőben, kevés zsiradékon szintén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fi nomra vágott petrezselymet. Kihűtjük, összekeverjük a pirított zsemlét a hagymás alappal, sóval ízesítjük és kevés vizet adunk hozzá. A masszát összekeverjük, gombócokat formázunk, és sós, forró vízben kifőzzük. A nyúlcomb mellé tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább