Receptek

Onglet parmezánraviolival, pirított ördögszekér gombával

Onglet parmezánraviolival, pirított ördögszekér gombával

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 600 g onglet (herzcapfni)
  • 100 g parmezán sajt reszelve
  • 200 g tejszín
  • 300 g gomba
  • 4 db tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 dl barnamártás
  • 100 g parmezán chipsnek

A TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g finomliszt
  • 100 g semolina (durum) liszt
  • 100 g tojássárgája (5 db)
  • 2 cl olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:

Előző nap elkészítjük a tésztát (a tészta alapanyagait összekeverjük, ha lehetőségünk van rá, akkor vákuumozzuk, lerakjuk a hűtőbe egy éjszakára, majd vékonyra kinyújtjuk és sós vízben kifőzzük. A parmezánt a tejszínnel felfőzzük, majd összemixeljük és apró formákban kifagyasztjuk. Ezek lesznek a derelye töltelékei. A tojást 64 °C-os vízben 45 percig főzzük. A húst (onglet, azaz marharekeszizom) rózsaszínre sütjük, a gombákat is megpirítjuk. A parmezánchipshez a sajtot lereszeljük egy porcelántányérra, és sütőben chips állagúra sütjük. A képen látható módon tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.