A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Örmény halotti toros leves (háku erusztá)

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. szeptember 13.
  • 2,5 l erős húsleves
  • 6-8 ág lestyán


Húsgombóc
Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 tk reszelt hagyma
  • só, bors
  • 2 db tojás
  • 1/2 csokor menta, petrezselyem, kapor, finomra aprítva
  • 20 dkg cérnametélt
ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Húslevest készítünk, amit friss lestyánnal ízesítünk (a főzési idő utolsó tíz percében tesszük a levesbe). A húsgombóchoz összekeverjük a kétféle darált húst, reszelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a két felvert tojást és a finomra aprított zöldfűszereket (lehet bővíteni a fűszereket majoránnával, rozmaringgal és zsályával is). Apró, kb. 2 cm átmérőjű húsgombócokat készítünk, amiket külön főzünk ki. A levest sok gombóccal és sok kifőzött tésztával tálaljuk.


petrezselyem , kapor , menta , bors , tojás , marhahús , hagyma , sertéshús , lestyán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra