A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rántott kecske burgonyasalátával

Bittera Dóra–Molnár B. Tamás receptje

2019. október 27.
  • 500 g bordarész
  • liszt, tojás, morzsa, só
  • tisztított vaj (avagy vaj és olaj keveréke)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Hátsó gerincrészből (rövidkaraj), bordás karajból, bélszínből (filé) készítjük. Ezeket lehet egészben is sütni, de kicsivel több munkával kiváló rántott hús süthető belőle, felér a legjobb borjú bécsivel.

A bordás karajról a bordákat összetartó gerincoszlopot késsel vagy bárddal eltávolítjuk. A bordacsontokat a húson hagyjuk. A húst hárombordás darabokra vágjuk. A húst lehártyázzuk. A bélszínt lehártyázva, egészben panírozzuk.

Sózzuk, lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk. A panírhoz konyhai robotgépben egy napig szikkasztott zsemléből darálunk morzsát. Még jobb, ha a friss házi morzsát 1:1 arányban pankó morzsával keverjük. A rántott húst bő olajban sütjük közepes lángon, itatóspapírra vesszük ki.



kecskehús , bordarész , liszt , tojás , morzsa , salátaburgonya , salotta