Bittera Dóra–Molnár B. Tamás receptje
2019. október 27.- 500 g bordarész
- liszt, tojás, morzsa, só
- tisztított vaj (avagy vaj és olaj keveréke)
A bordás karajról a bordákat összetartó gerincoszlopot késsel vagy bárddal eltávolítjuk. A bordacsontokat a húson hagyjuk. A húst hárombordás darabokra vágjuk. A húst lehártyázzuk. A bélszínt lehártyázva, egészben panírozzuk.
Sózzuk, lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk. A panírhoz konyhai robotgépben egy napig szikkasztott zsemléből darálunk morzsát. Még jobb, ha a friss házi morzsát 1:1 arányban pankó morzsával keverjük. A rántott húst bő olajban sütjük közepes lángon, itatóspapírra vesszük ki.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/06/kecske-rantva-0772-770x_.jpg?token=f39e6343bd13aff9e15ec5c237674b22)
kecskehús , bordarész , liszt , tojás , morzsa , salátaburgonya , salotta