Nagy Róbert receptje
2018. június 27.(kb. 20 pohár)
A MOUSSE ÉS A CHIPS
HOZZÁVALÓK:
- 400 g piros rebarbara
- 100 g cukor
- 1 tk rózsavíz
- 5 lap zselatin
- 450 ml tejszín
A MENTACUKOR
HOZZÁVALÓK:
- 2 ek cukor
- 20 mentalevél
A MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 200 g zöld rebarbara
- 40 g cukor
- 1 lap zselatin
Kis lángon egy kis lábasban olvasszuk fel a cukrot 100 ml vízzel és 1 tk rózsavízzel. Mossuk meg a rebarbarát, majd hámozás nélkül krumplihámozóval vagy szeletelővel 50 g rebarbarából vágjunk 1 mm vékony szeleteket.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/SEB-9659-770x_.jpg?token=fd952f71d0dde0946286539ec4889d6a)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/menta-770x_.jpg?token=9a1af8a65d2b5cb26b26617b90b10522)
Mozsárban törjük össze a mentalevelet a cukorral.
Mossuk meg a rebarbarát, és vágjuk apró kockákra. Kavarjuk el a cukorral, és hagyjuk 1 órán át szobahőmérsékleten levet ereszteni. Hideg vízben áztassuk be a zselatint, majd 5 perc után nyomkodjuk ki. Közepes hőmérsékleten néhány perc alatt főzzük puhára a rebarbarát (de még ne essen szét), majd adjuk hozzá a zselatint. Borítsuk tányérra a rebarbarát, és mélyhűtőben gyorsan hűtsük le. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Tegyünk a darabos rebarbaramártásból a poharakba, szórjuk meg mentacukorral, és díszítsük kandírozott rebarbarával.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/SPblog-201106-rebarbaramousse-770x_.jpg?token=4660e93f1a275c2f2e2da6980cc7ab76)
rebarbara , mousse , rózsavíz , zselatin , tejszín , mentalevél