Receptek

Rebarbaramousse kandírozott rebarbarával

Rebarbaramousse kandírozott rebarbarával

Nagy Róbert receptje

(kb. 20 pohár)

A rebarbara valójában zöldség, ezért virágvizekkel (pl. bodza, rózsa, narancsvirág) kölcsönözhetünk neki gyümölcsösebb ízt.

A MOUSSE ÉS A CHIPS

HOZZÁVALÓK:
  • 400 g piros rebarbara
  • 100 g cukor
  • 1 tk rózsavíz
  • 5 lap zselatin
  • 450 ml tejszín
ELKÉSZÍTÉSE:

Kis lángon egy kis lábasban olvasszuk fel a cukrot 100 ml vízzel és 1 tk rózsavízzel. Mossuk meg a rebarbarát, majd hámozás nélkül krumplihámozóval vagy szeletelővel 50 g rebarbarából vágjunk 1 mm vékony szeleteket. Adjuk a szeleteket a meleg cukorszirupba, majd fél perc után vegyük ki belőle, és egyesével tegyük sütőpapírral borított sütőrácsra. 70 °C-os sütőben 1,5-2 óra alatt szárítsuk ki. Csak a sütőből kivéve fog megkeményedni, tehát olykor tegyünk egy próbát.

A többi rebarbarát hámozás nélkül vágjuk apró kockákra, és tegyük a szirupba. Fedő alatt kis lángon főzzük puhára. Ha teljesen szétfőtt, botmixerrel pürésítsük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Jéghideg edényben kis sebességen verjük habbá a tejszínt. Hideg vízben áztassuk be a zselatint, majd 5 perc után nyomkodjuk ki.

3-4 ek rebarbarapürét melegítsünk meg, olvasszuk fel benne a zselatinlapokat, és adjuk a pürésített rebarbarához. Alaposan kavarjuk el, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot a rebarbarába. Töltsük a rebarbarakrémet kis poharakba, és hűtőben 3-4 óra alatt hagyjuk megdermedni.


A MENTACUKOR

HOZZÁVALÓK:
  • 2 ek cukor
  • 20 mentalevél

ELKÉSZÍTÉSE:

Mozsárban törjük össze a mentalevelet a cukorral.


A MÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 200 g zöld rebarbara
  • 40 g cukor
  • 1 lap zselatin
ELKÉSZÍTÉSE:

Mossuk meg a rebarbarát, és vágjuk apró kockákra. Kavarjuk el a cukorral, és hagyjuk 1 órán át szobahőmérsékleten levet ereszteni. Hideg vízben áztassuk be a zselatint, majd 5 perc után nyomkodjuk ki. Közepes hőmérsékleten néhány perc alatt főzzük puhára a rebarbarát (de még ne essen szét), majd adjuk hozzá a zselatint. Borítsuk tányérra a rebarbarát, és mélyhűtőben gyorsan hűtsük le. Tálalásig hűtőben tároljuk.


TÁLALÁS

Tegyünk a darabos rebarbaramártásból a poharakba, szórjuk meg mentacukorral, és díszítsük kandírozott rebarbarával.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.