Tesztek

Szöveg és kép: Zirig Árpád

2020. szeptember 14.

Nemzetközi szinten a legjobban csengő hazai csokis márkanév a chocoMe. Minden évben versenyeket nyernek, újabb és újabb sikereket érnek el – nem véletlen, mert ötletes, harmonikus ízkombinációikkal valóban tudnak újat mutatni nem csak az édességkedvelőknek, hanem a szakmának is.

Miután egyre több helyen, áruházakban és benzinkutakon is megjelentek, ismertebbé váltak azok számára is, akik csokoládét eddig leginkább az élelmiszerboltok polcain kerestek. Eddig. Ugyan a cég máig drazsékban a legerősebb, de a táblás és lapocskás kínálatuk is figyelemre méltó – mivel megérkeztek a őszi újdonságok, megkóstoltuk ezeket is.

chocoMe Petit 9


Ez a manufaktúra első alkoholos terméke: jókor és jó érzékkel nyúltak a ginhez, hiszen azon túl, hogy az egész világon tombol a ginláz, ügyesen használták ki annak karakteres ízét. Az étcsokihoz passzol a gin borókás és koriandermagos alapíze, amiket itt ötletesen egészít ki a kaffir lime aromája.

A kompakt doboz szép kivitelű, remek ajándéktárgy, de nem a dizájn a lényeg, hanem az íz – nekem tetszett, hogy a gin nem agresszív, véletlenül sem nyomja el a 70 százalékos Cacao Barry étcsokoládét kellemes fanyarságát.

chocoMe Entrée étcsokoládé


A táblás étcsokoládé is jól sikerült: ebben 66 százalékos Valrhona étcsokoládé adja az alapot, amelyet szinte észre sem venni a rengeteg fagyasztva szárított, azaz liofilizált gyümölcs alatt.

Erre feketeszeder, málnadarabok, kékáfonyás joghurt került – szokatlanul hangzik, de tökéletesen együttműködnek az ízek. Egyedüli hátrány az, hogy nem lehet diszkréten, lopva enni, olyan gazdag a feltét. Harapásnál erre-arra repked, érdemes tányér fölött enni.

chocoMe Entrée tejcsokoládé


A 41 százalékos tejcsokoládé színe a legszebb középbarna, olyan, ahogy a különösen vágyakozó pillanatainkban az ideális csokit elképzeljük. Az íze is olyan: a liofilizált eper, brontei pisztácia és a kékáfonyás joghurt nélkül is több, mint tökéletes lenne.

Ezek a plusz ízek azonban tényleg különlegessé teszik: érdemes önmérsékletet gyakorolni, előbb alaposan megnézni, gyönyörködni benne, s csak aztán felfalni.

chocoMe Entrée fehércsokoládé


Nálunk ez lett a kedvenc: amint letetettem a fényképezőgépet, gyakorlatilag nyom nélkül tűnt el a három gyerek szájában – komoly harc volt, hogy legalább egy kóstoló sort tudjak szerezni belőle.

A tábla 34 százalékos, amelynek sárgásfehér színe jól harmonizál a liofilizált málnaszemek vörösével, a feketeszeder sötét foltjaival és a kékáfonyás joghurt bíbor árnyalatával. Ha belekóstolunk, előbb a gyümölcsök roppannak, majd utána jön a jó harapású csoki, ami szépen, krémesen olvad szét a szájban.

A Mészáros Gábor vezette chocoMe termékei továbbra is zseniális ajándéktárgyak: ha ilyet adunk valakinek, az öröm garantált. Igaz, mi azt is megértjük, ha inkább valaki megtartja, megeszi boldogan, és inkább visz valami mást. Szóval nem szabad egyet venni, de lehet, hogy a kettő is hamar elfogy.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra