A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Toplisták

Magyar Konyha

2016. július 4.

Top 10 , legjobb , éttermek

Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot…

 

A legjobb éttermek az északi parton

Étteremfronton a déli parton nem sok történik – írtuk egy évvel ezelőtti kalauzunkban. Idén szerencsére felül kellett vizsgálnunk álláspontunkat, és a déli part örömteli fejlődése miatt nyugodt szívvel bontottuk ketté étteremtoplistánkat. Északon azért persze még könnyebb volt feltölteni a lajstromot… Itt van mindjárt Veszprém két erős versenyzővel, a Chiantival és a Villa Medicivel, amelyeknek a dobogó alsó fokaival kell beérniük, mivel az első helyet a balatonfüredi Bistro Sparheltnek, Elek Balázs konyhájának ítéltük oda. A mezőny igen erős: jön föl a vonyarcvashegyi Bock Bisztró, dübörög a tapolcai Pura Vida, két hellyel remekel Csopak. A csárdáknak ezúttal nem készítettünk külön listát, de a Baricska itt is megállja a helyét, akárcsak a kis Köveskál két gyöngyszeme, a Kővirág és a Miakő.

1. BISTRO SPARHELT
Balatonfüred

2. CHIANTI ÉTTEREM
Veszprém

CHIANTI ÉTTEREM

3. VILLA MEDICI
Veszprém

4. BOCK BISZTRÓ BALATON
Vonyarcvashegy

5. PURA VIDA
Tapolca

6. SÖPTEI PINCÉSZET ÉS ÉTTEREM
Csopak

7. MÁRGA BISZTRÓ
Csopak

MÁRGA BISZTRÓ

8. KŐVIRÁG PANZIÓ ÉS ÉTTEREM
Köveskál

9. BARICSKA CSÁRDA
Balatonfüred

10. MIAKŐ ÉTTEREM ÉS BORHÁZ
Köveskál

A legjobb éttermek a déli parton

Sokáig a Kistücsök volt az egyetlen étterem, amely helyet követelt magának az összesített balatoni toplistán (még ha az első hely is volt az), ezért bevalljuk: kicsit féltünk, hogy találunk-e még kilenc olyan konyhát, amellyel a déli lajstrom nem lesz fájóan szegényes az északihoz képest. Ehhez képest kellemes meglepetés ért minket. Felébredt például az alvó óriás, Siófok: megnyílt egy modern bisztró Mandara néven, rátaláltunk a remek Rozmaring kisvendéglőre. Igyekeznek a borászatok is emelni a lécet: gasztroműhelyt nyitott a Kristinus, a Majthényi Présház konyhája pedig a Konyári-birodalom ékköve. Remek vadcentrikus éttermet találtunk Fenyvesen, és a déli parthoz soroltuk Balatonakarattyát a Balaton legjobb olasz étterme, a Spoon Il Mercato miatt. Ha eddig északpártiak voltunk, izgalmas felfedezőút várhat ránk.

1. KISTÜCSÖK ÉTTEREM
Balatonszemes

KISTÜCSÖK ÉTTEREM

2. KRISTINUS GASZTRO MŰHELY
Kéthely

3. CHÂTEAU VISZ
Visz

4. MANDARA CAFÉ & LOUNGE
Siófok

5. SPOON IL MERCATO
Balatonakarattya

SPOON IL MERCATO

6. HUBERTUS-HOF
Balatonfenyves

7. ROZMARING KISKERT
Siófok-Balatonszéplak

ROZMARING KISKERT

8. MAJTHÉNYI PRÉSHÁZ
Balatonlelle

9. GIANPIERO’S
Balatonboglár

10. JÁNOS VENDÉGLŐ
Siófok-Szabadifürdő