Ízvadászat »  Világkonyha

Mit várnak 2017-től a világ legismertebb szakácsai?

Mit várnak 2017-től a világ legismertebb szakácsai?

2017.01.05.  | M.O.

Palágyi Eszter neve is szerepel a világ 10 séfje között, akiket a 2017-es év gasztronómiai tendenciáiról kérdezett meg egy neves katalán gasztronómiai magazin.

 „Korunk konyhaművészetének meghatározó alakjai nyilatkoztak a 7Canibales-nek arról, milyen tendenciák várhatók 2017-ben a világon” - ezzel a mondattal  indul a katalán gasztronómiai folyóirat cikke, amely egy rövid filmben megkérdezi a világ 10 ismert séfjét, hogy mit vár az új évtől.

Az első megszólaló Alex Atala, a világhírű brazil séf, akit egyből Palágyi Eszter, a budapesti Costes séfje követ. Míg Atala arról beszél, hogy a legfontosabb továbbra is az, hogy szeretettel, szívből főzzünk mindenkinek, Eszter a hagyományos receptek fine dining konyhákon való egyre gyakoribb alkalmazásáról beszél, éppúgy mint Gastón Acurio, aki szerint a nemzeti konyhák szerepe tovább nő az éttermekben és egyre fontosabb lesz a fenntarthatóság. Ugyanezt vallja az ausztrál Jock Zonfrillo, aki szerint a népi kultúrákat ma már leginkább a gasztronómián keresztül lehet bemutatni a világnak. Andoni Luis Aduriz, a Mugaritz háromcsillagos séfje a szakácsok közötti együttműködésről beszél, hogy a kor vívmányainak köszönhetően napi kapcsolatban vannak egymással a világ séfjei. Joxe Mari Aizega, a Baszk Kulináris Egyetem igazgatója a gasztronómia demokralizálódásáról értekezik, a közös ékezésekről, nagy asztalokról, az éttermekben a kézzel ehető fogások elterjedéséről szól. Ez utóbbiról egyébkén épp a Mugaritz séfje nyilatkozott legutóbb.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.