A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Magyar Konyha

2013. november 30.

Csütörtökön volt hálaadás napja, hétvégén pedig advent első vasárnapját ünnepeljük. Hagyományok, ízek és egy horrorisztikus videó egyik társoldalunkról.

Advent első napjával kezdetét veszi a karácsonyi ünnepkör. Az adventi koszorú gyertyájának meggyújtását sok családban ünnepi vacsora követi. Szerény vacsora, mert november 30. után böjti napok kezdődnek. András napja után XIV. Kelemen pápa az adventi szerdai és pénteki napokra rendelt böjtöt, szombatra pedig a húsételektől való tartózkodást.

Manapság advent inkább a sütés főzés ideje. Kipróbáljuk az új recepteket, mézeskalácsot sütünk, már karácsony előtt hal kerül az asztalra és sokan ajándéksütési lázban égnek, csokoládégolyókat, lekvárt, chutney-t készítenek szeretteiknek.

Az amerikaiak hálaadás napján tartanak ünnepi vacsorát. Hálaadás mindig november utolsó csütörtökére esik és eredete még az amerikai bevándorlók idejére esik. Ezen a napon emlékeznek meg arról, hogy nem kellett többet éhezniük az Újvilágban és békét kötöttek a bennszülött indiánokkal. Az ünnepi menü minden esetben pulyka, egy statisztikai kimutatás szerint az utóbbi években kb. 50 millió pulykát fogyasztottak el évente Amerikában hálaadáskor.

Az eater.com online gasztronómiai magazin érdekes videogyűjteménnyel lepte meg az olvasókat. A filmeken égő pulykasülteket láthatunk. Ugyanis a lusta amerikai háziasszonyok és férfiak a még fagyott állapotban lévő pulykát dobják bele a forró olajba, amelynek az eredménye az itt látható katasztrófa jelenetek sora.

A videókat az alábbi oldalon tekintheti meg

 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra