A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Álom vagy rémálom, ha mellénk ül Martha?

Magyar Konyha

2017. november 20.

A televíziós nagyasszony, Martha Stewart élete sem mindig könnyű. 76 éves kora ellenére például rengeteget utazik. A repülőn töltött hosszú órák alatt Stewart szereti a saját, jól bevált ételeit fogyasztani a fedélzeten kínált fogások helyett. De vajon áldás vagy inkább átok, ha Martha mellé szól a jegyünk?

A külföldi sajtó a napokban felkapta a hírt, ami szerint Martha Stewart „meglehetősen illatozó” ételekkel felszerelkezve indul repülőútjaira. Hiszen van néhány étel, amelyet soha, semmilyen körülmények között nem illik felvinni egy repülőgépre. Vagy buszra, vonatra – igazából sehová, ahol hosszabb ideig össze vagyunk zárva embertársainkkal. A képzeletbeli listán minden bizonnyal előkelő helyen szerepel a tonhal, a sajt vagy a kemény tojás…

Viszont ha az embert Martha Stewartnak hívják, kit érdekelnek a rosszalló tekintetek? Milliók háziasszony-mintaképe a napokban a New York Times utazással foglalkozó rovatának nyilatkozott és az interjúban – többek között – felsorolta kedvenc úti falatkáit is – írja a Delish.

Martha, ha csomagol, három elengedhetetlen területre koncentrál: a ruhákra, a táblagépére és – talán nem meglepő módon – az ételekre.

„Egy munkaértekezletre is úgy szeretek utazni, hogy az a lehető legkellemesebben teljen. A legtöbb esetben igyekszem elkerülni a gépen kínált ételeket; egyszerűen nem találom őket étvágygerjesztőnek”

– olvasható a cikkben. Ehelyett a tévés szívesen eszeget otthon készített hét gabonás, füstölt lazacos szendvicset, tabbouleh salátát vagy házi joghurtot almaszósszal. És főtt tojást.

„A magammal hozott tojások annyival jobbak a repülőn kínáltaktól” – áradozik Stewart.

„A saját csirkéim tojják és mindig annyit viszek, hogy meg tudjam kínálni a körülöttem lévőket is.”

A fentiek értelmében talán a legjobb utazási tanács, hogy repüljünk Martha Stewarttal… vagy mégsem? Lehet, hogy ez az a helyzet, amikor örülünk, hogy nem az első osztályra szól a jegyünk?

Ha viszont a gép végre leszállt, Stewart abszolút nyitott a helyi ízekre – http://www.foodandwine.com/news/how-martha-stewart-eats-while-traveling.  Elmondása szerint ő nem az az ember, aki a szobájában, az ágyból rendeli a reggelit, sokkal inkább az, aki az utcákat járva szereti felfedezni az autentikus ízeket és a legjobb helyi vendéglőket.