A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Bocuse d'Or Lyon

Magyar Konyha

2016. augusztus 22.

konyhát és megkezdték a munkát. Holnap a versenyboxban Pohner Ádám commisnak is rengeteg feladat jut majd Molnár Gábor mellett, Vomberg Frigyes edző azonban nem léphet be ennek területére, de a pult előtt tanácsaival, irányításával segíti majd munkájukat. A Bocuse d’Or második napján, január 28-án 9:30-kor kapják meg a startjelet, a halételt 14:30-kor, a húsételt 15:05-kör tálalják majd a zsűrinek. Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke a húsétel zsűrijében pontoz a 24 nemzet képviselői között.

Az eredményhirdetésig a verseny legfrissebb híreit az Akadémia Facebook oldalán, az aréna hangulatát a bocusedor.com web TV közvetítésén lehet nyomon követni.

Lyonban a magyar csapat a 2. napon, 28-án (szerdán) versenyez majd, 9.30 órai kezdéssel, a két versenymunkát 14:30 és 15:05 órai kezdettel tálalják a zsűrinek. (10. versenyzőként Molnár Gábor olyan gasztronómiai nagyhatalmak után mutatja be munkáit, mint Dánia, Svédország, Norvégia vagy Japán.)

Az elbírálásnál szempont az íz, a látvány, de az adott országra jellemző elemek használata és a megfelelő háttérmunka is.

A koncepció kidolgozása már jóval korábban, a csapat felkészülése október végén kezdődött meg. A cél, hogy az ünnepekig a versenymunka részleteit és a tálat kimunkálják, ezt követően a végleges versenymunka elkészítésére tartanak edzésnapokat, egy előkészítő és egy teljes versenynap szimulációjával. A felkészítésben Serge Vieira tréner is részt vett az „à la carte Formation” képviseletében.

A METRO hazai és nemzetközi szinten is a Bocuse d'Or versenysorozat egyik kiemelt támogatója, a METRO Kereskedelmi Kft. prémium minőségű alapanyagokat biztosít a felkészüléshez.

A koncepcióról

A húsétel kötelező alapanyaga az idei döntőn a gyöngytyúk (két darab 1,6-1,8 kg közötti, teljes belsőséggel, beggyel és lábbal), a halételé a pisztráng.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra