Ízvadászat »  Világkonyha

Egy helyen a legjobb olasz ízek

Egy helyen a legjobb olasz ízek

2019.03.17.  | Kertai Zoltán

Firenzében rendezték meg az egyik legkomolyabb olasz élelmiszer kiállítást, a Taste 2019-et. A 400 kiállító között domináltak a kis- és családi vállalkozások, többgenerációs manufaktúrák.

Olaszország minden szegletéből érkeztek sajtkészítők, húsfeldolgozók, olívások, sörfőzők, de pékáruból és édességből sem volt hiány.

A kiállítókat egy dolog fűzte össze: a termékeket nagy gondossággal, a legjobb alapanyagokból készítették és büszkén kínálták a több ezres látogatóseregnek.

A vendégek jelentős része hétköznapi fogyasztó, de jelentős számban képviselték magukat a gourmet boltok beszerzői is. A rendezvényre jellemző volt a gondos szervezés, valamint a tradicionális olasz élet- és vendégszeretet.

Bronzformával készülnek a különleges felületű tészták, amik így 30 százalékkal több szószt képesek felvenniBronzformával készülnek a különleges felületű tészták, amik így 30 százalékkal több szószt képesek felvenni

 

Sziciliai keserűlikőr, vérnarancsból készítveSziciliai keserűlikőr, vérnarancsból készítve

 

Ez nem hétköznapi sör: fügével főztékEz nem hétköznapi sör: fügével főzték

 

Robiola, egy egészen lágy és különleges sajtcsodaRobiola, egy egészen lágy és különleges sajtcsoda

 

Minőségi sajt, stílusos prezentációMinőségi sajt, stílusos prezentáció

 

Minden satrajongó álma lehet Olaszország végigkósolásaMinden satrajongó álma lehet Olaszország végigkósolása

 

Érett és nemesÉrett és nemes

 

Lógatva érlelték, mint felénk a kolbásztLógatva érlelték, mint felénk a kolbászt

 

Gourmet falatok nagy választékaGourmet falatok nagy választéka

 

Egy újabb különleges tésztaformaEgy újabb különleges tésztaforma

 

Dél-olasz specialitás a szárított, majd olajban kisütött édes-nemes paprikaDél-olasz specialitás a szárított, majd olajban kisütött édes-nemes paprika

 

A világhírű Bellini koktél alkoholmentes változataA világhírű Bellini koktél alkoholmentes változata

 

Pecorino (juhsajt) nyerstejes változataPecorino (juhsajt) nyerstejes változata

 

Nem csak likőrben, ginben is jók az olaszokNem csak likőrben, ginben is jók az olaszok

 

Egy kis kézműves keserűlikőrEgy kis kézműves keserűlikőr

 

Hogy mindenki mindent megtaláljonHogy mindenki mindent megtaláljon

 

Sóban tartosított kapribogyó kaktuszlevélen tálalvaSóban tartosított kapribogyó kaktuszlevélen tálalva

 

A csodás tészták színes csomagolásokbanA csodás tészták színes csomagolásokban

 

A legjobb minőségű tésztákat bronzformán át formázzákA legjobb minőségű tésztákat bronzformán át formázzák

 

A rizottórizsek néha nagyon vidám, mókás csomagolást kaptakA rizottórizsek néha nagyon vidám, mókás csomagolást kaptak

 

A Taste kiállítás "fővendége" a kenyér volt, nagyon sok workshop szólt rólaA Taste kiállítás "fővendége" a kenyér volt, nagyon sok workshop szólt róla

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.