Ízvadászat »  Világkonyha

Gasztropillanatok a bor hétvégéjén

Gasztropillanatok a bor hétvégéjén

2015.03.08.  | M.O.

A Borkonyha és a Kistücsök étterem is kapott elismerést hétvégén, a VinCE Budapest rendezvényen, ahol többek között a legjobb borvacsora és a legjobb borlap díját is átadták.

Nemzetközi szakértők, Master of Wine "sztárvendégek", borászok és pincemesterek, szakírók és specialisták érkeztek Budapestre a tavasz első hétvégéjén. A nagyszabású Wine Show-n  több, mint 100 borászatnál közel 1000 bort kóstolhattak a látogatók. 22  borokkal kísért tematikus kurzus, kóstolók, közel száz szakértő előadása: a chardonnay művészete, Tokaj a külföldi szakértők szemével, Syrah, a legbujább szőlőfajta, a beaujolais borai és más izgalmas témák.

Az esemény a VinCE Awards gálával indult, ahol 10 kategóriában adtak át szakmai díjakat. 

 

VinCE Awards 2015 díjazottak

 

A legjobb borlap - Borkonyha                                                       A legjobb borhotel - Andrássy Rezidencia

A legjobb borvacsora - Kistücsök                                               A legjobb borkereskedés - Bortársaság

A legjobb borbeszerző - Harcz Ádám (Lidl)                               A legjobb borbár - Drop Shop

A legjobb weboldal - Szent Tamás  Pincészet                          A legjobb pincelátogatás - Szepsy Pince

A legjobb bormarketing kampány - Kreinbacher Birtok         A legaktívabb társulás - Balatoni Kör

 

Mangalica Olaszországban

A programban több bor-étel párosítást kínáló program is szerepelt. Ezek közül az egyik legérdekesebb az olasz Friuli tartományból érkező Scarbolo pincészet gasztronómiai bemutatója volt. A Yolanda del colo negyven éve működő gazdaság a fehérborok hazájában. Érdekessége, hogy 1966-ban a Pesso család Magyarországról hozatta a libákat Olaszországba és ők voltak az első mangalicát feldolgozó olasz cégcsoport is. A cégcsoport jó minőségű alapanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozik, kínálatukban 16 féle rák - köztük a híres kékrák - érlelt marhahús, olívaolaj, csokoládé és tengervíz is található. Ha meglepődnének, a tengervíz használata egyre inkább elterjedt a fine dining éttermekben.

Vasárnap reggel pezsgőkóstolással kezdődött a nap, a világ leghíresebb pezsgőkészítői mutatkoztak be a nagyközönségnek. A habzó italt kaviár és makaron társaságában kóstolhatták a résztvevők.

 

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább