Ízvadászat »  Világkonyha

Hogyan készül az igazi nápolyi pizza?

Hogyan készül az igazi nápolyi pizza?

2014.07.17.  | M.O.

A világ legegyszerűbb étele, mégis ritkán jutunk olyan pizzához, ami gasztronómiai élményt nyújt. Enzo Coccia, nápolyi szakács sokak szerint a világ legjobb pizzáját készíti. Most mi is megpróbálhatjuk.

"Nem vagyok művész. A zenészek, szobrászok és festők az igazi művészek. Egy kézműves vagyok, aki a városom, Nápoly régi ízeinek titkát őrzöm. A pizza szerelmese vagyok” – nyilatkozta Enzo Coccia, akiről az a hír járja, hogy a világ legfinomabb pizzáját készíti.

Nápoly a margarita pizza hazája. Mert egy jó tésztához nem is kell más, mint paradicsom, bivalymozzarella és bazsalikom. Az olasz trikolor. Amely pizzát a legenda szerint Savoyai Margit királynéről nevezték el.

A nápolyi La Notizia étterem szakácsa elárulta a receptet, mert a hozzávalók listája olyan egyszerű, hogy szakácskönyv sem kell hozzá. Fél liter víz, 25 g só, 2,5 g sörélesztő és liszt. A vízben feloldjuk a sót, majd az élesztőt és a lisztet óvatosan belekeverjük. Ami ezután következik, azt már érdemes magától Enzo Coccia-tól ellesni az alábbi filmen.

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.