Ízvadászat »  Világkonyha

Ismét a dánok az élen

Ismét a dánok az élen

2014.07.01.  | M.O.

Neves nemzetközi zsűri döntése alapján 2014-ben Koppenhágában vannak a világ legjobb repülőtéri kávézói és éttermei. A FAB Awards díjátadóról nem hiányozhatott Claus Meyer, az idén a világ legjobb étterme címet elnyert Noma tulajdonosa sem.

Minden évben június közepén adják át a legjobb repülőtéri éttermeknek járó díjakat, melyeket a vendéglátós szakma nagy figyelemmel kísér. A Moodie Report nevű magazin kezdeményezésére indított versenynek köszönhetően egyre több repülőtéren találni minőségi konyhát, a gyorséttermek helyét a friss alapanyagokkal dolgozó és a regionális ízeket figyelembe vevő éttermek veszik át.

Idén a koppenhágai légikikötő kapta a fődíjat és három más kategóriában is az élen végzett.

A Michelin csillagos éttermeknek köszönhetően a gasztroturizmus nagy lendületet vett Dániában, a repülőtér is szeretne csatlakozni a minőségi konyhát kínáló vendéglátáshoz, így nem véletlen, hogy Az év elegáns vacsorázóhelye (Casual dining restaurant of the year) kategóriában a MASH Airport lett az első. Az amerikai steak house mintájára berendezett étterem a dán konyha ízeit csempészi a fogásokba.

A Danish café Joe & The Juice tavaly Dubajban elnyerte az Év kávézója címet és nagy meglepetésre idén sem találtak nála jobbat. Így 2014-ben is a franchise rendszer alapján működő modern berendezésű kávézó kapta a fődíjat.

Az éttermek mellett elismerés illette a „Nordic Dining” kampányt. A helyi alapanyagok, a dán konyha népszerűsítését szolgáló kampány a ‘Airport F&B Marketing campaign’ kategória nyertese lett. A hirdetések többek között a koppenhágai főzőfesztiválra invitálják a gasztronómia szerelmeseit.

A verseny többi kategóriájában a világ számos repülőtere ért el helyezéseket. A legjobb reptéri bárt Sydneyben, a legjobb, elvihető ételeket árusító standot a Minneapolisi légikikötőben találjuk, a legjobb séf a londoni Gathwick Airport konyháján van, a legjobb fast food természetesen Los Angelesben található.

És persze ne feledjük, hogy 2012-ben a tízmilliós utasforgalom alatti repülőterek éttermei között zajló versenyt a budapesti repülőtér nyerte.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.