Ízvadászat »  Világkonyha

Jamie Oliver: tojás ötféleképpen

Jamie Oliver: tojás ötféleképpen

2017.09.24.  | Orbán Szilvia

Ráérős hétvégék tartalmas és isteni reggelije lehet az Eggs Benedict. Jamie Oliver öt receptet mutat, amelyeket érdemes kipróbálni.

A Benedict-tojás a reggelizőhelyek egyik kedvelt fogása, de érdemes otthon is kipróbálni, hiszen nem ördöngösség; sőt, remek hétvégi alternatíva az unalomig ismételt rántotta, vagy tükörtojás-pirítós kombó helyett. Kétségkívül időigényesebb, de egy kevés előkészülettel kitűnő közös élmény lehet az elkészítése.
A reggeli - napindító étkezésként – nyugodtan lehet kicsit magasabb kalóriatartalmú, és a sokszor rosszfiúnak kikiáltott szénhidrát miatt sem kell riadót fújni, hiszen ezek testünk energiaforrásai és elengedhetetlenek az agy beindításához.
A Benedict receptjében

minden benne van, amit egy tartalmas és igazán ízletes reggelitől, brunchtól várunk.

Ma már rengeteg variációja létezik, készítik szalonnával, sonkával, lazaccal vagy rákkal; pirítóssal, muffinnal vagy ciabattával; avokádóval, gombával. Remekül kombinálható étel.
Ami azonban biztos, az a buggyantott tojás és a hollandi mártás. Ezeket nem érdemes lecserélni a receptben. Némi gyakorlat után kitapasztalható a tojás megfelelő – kívül a fehérje szépen megfőtt, belül azonban a sárgája lágy, inkább folyós – állaga, és a hollandi is akkor igazán finom, ha magunk, frissen készítjük.
Jamie Oliver videót készített öt kedvenc Eggs Benedict receptjéből. Mutat hagyományosabb, húsmentes és modern változatot is, abban azonban mind megegyezik, hogy egytől egyig ínycsiklandó.

Tudta?

Az Eggs Benedict elnevezést néha Benedek tojásnak fordítják, azonban ez téves, hiszen az étel egy személyről, Lemuel Benedictről kapta a nevét, aki az 1890-es években a Waldorf Astoriában vajas pirítóst, sült szalonnát és buggyantott tojást kért, hollandi mártással nyakon öntve. A fáma szerint innen indult világhódító útjára ez a remek tojásétel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább