A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Most már biztos, vége az avantgárdnak

Magyar Konyha

2019. február 1.

Palágyi Eszter, Győrffy Árpád, Bárdos Sarolta és Nagy Zoltán képviselték Magyarországot a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai konferenciáján. A séfek, a borász és a bártender több mint kétezer néző előtt mutatta be a modern magyar gasztronómiát.

2019-ben Koppenhága és San Francisco mellett Budapest volt a gasztronómiai kongresszus díszvendége. Hétfőn Győrffy Árpád, a Kollázs séfje libamájat készített: a libamájzserbót dióval, birsalmával tálalta.

Kedden Palágyi Eszter, a Costes séfje öreglaki szarvast készített dödöllével és fenyőtobozzal.

A fogásokhoz Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis borász-tulajdonosa ajánlott tokaji borokat, a libamájhoz természetesen tokaji aszút, a szarvashoz pedig furmintot.

Mindkét magyar séf ételéhez Nagy Zoltán, a BoutiqBar tulajdonos-bártendere készített koktélt.

A madridi kongresszus várva várt eseménye

az avantgárd, molekuláris gasztronómiáról ismert Ferran Adria előadása volt, aki bejelentette, hogy 2020 februárjában megnyitja az ElBulli helyén létrehozott kreatív gasztronómiai központot. Mindenki meglepetésére kijelentette, hogy vége az avatgárd konyhaművészet korszakának.

(részletek a márciusi Magyar Konyhában)

Az előadók között volt Ana Roš, a Magyarországon is jól ismert szlovén szakácsnő, aki 2018-ban elnyerte a Világ legjobb női séfje címet.

Az egyik legizgalmasabb előadást Angel León cádizi séf tartotta, aki a tenger eddig ismeretlen kincseit mutatta be a közönségnek, például tengeralatti korallok felhasználásával készített fogásokat.

A konferencián 122 fellépő volt, több mint 13 ezer látogató és 200 vendéglátóiparei cég mutatta be termékeit. Idén nagy szerep jutott a friss áruknak.

Az egyik leghíresebb spanyol márka, a Sosa két standdal is részt vett a rendezvényen.

A kongresszuson több mint kétezren vettek részt, 130 külföldi újságíró volt jelen.

 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra