A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Magyar Konyha

2015. január 28.

A magyar csapat plakátja első lett a Bocuse d’Or szakácsversenyen. A döntőt Norvégia nyerte, második az Egyesült Államok, harmadik pedig Svédország lett.

Minden két évben Lyonban tartják a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét. A világ 24 legigéretesebb szakács hónapokig készült erre a két napra. Szerda délután megszülettek az eredmények. Első helyen Norvégia végzett, utána az Egyesült Államok csapata, őket követték a svédek. Molnár Gáborék a tizenharmadik helyet szerezték meg a 24 versenyző csapatból. A norvég csapat szakácsa Ørjan Johanessen volt. A norvégok egyébként már négyszer hozták el a trófeát és többször végeztek a második, illetve az első helyen. Ez volt az első alkalom, hogy az amerikaiak érmet hoztak el Lyonból. A Thomas Keller irányította csapat szakácsa Philip Thessier, a French Laundry sous chefje volt.


Bár az amerikaiak második helyen végeztek, az északi országok évek óta tartó sikere megmaradt. Dánia hatodik és Izland nyolcadik helye volt meglepetés. A finnek nagyon örültek a negyedik helyezésnek és Japán is hajtott a dobogóra. A franciák a két évvel ezelőtti első helyezés után idén rossz szájízzel távoztak és a dánok sem örülhettek a hatodik helynek, hiszen 2013-ban a második helyet szerzték meg.

Ørjan Johannessen

Széll Tamás 2013-ban a tizedik helyen végzett, a magyarok idei szereplése is nagy dícséretet érdemel. Nagy gasztronómiai tradíciókkal rendelkező országokat hagytun a hátunk mögött.

Jó pozícióból készülhet Magyarország a 2016-ban a budapesti európai elődöntőre.

További eredmények:

Legjobb commis (segítő): Finnország
Hal különdíj: Japán
Hús különdíj: Finnország
Legjobb plakát: magyarország

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra