A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Magyar Konyha

2017. augusztus 7.

Nyolcvannyolc évesen szombaton Párizsban elhunyt Christian Millau újságíró és gasztrokritikus, a híres étteremkalauz, a Gault&Millau társalapítója, a francia reformkonyha, a nouvelle cuisine atyja.

Az évekig napilapoknál dolgozó Millau 1969-ben, kollégájával, Henri Gault-val alapította meg a nevüket viselő étteremkalauzt, amely ma a Michelin után a második legjelentősebb Franciaországban, és a világ 12 országában van jelen.

Az 1970-es évek elején Christian Millau egyik atyja volt a francia főzési szokásokat felforgató nouvelle cuisine mozgalomnak, amely a korábbinál jobban támaszkodott a friss hozzávalókra és az egyszerűbb elkészítési módra.

"Millau az általa felfedezett séfekre, köztük Michel Guérard-ra és Joel Robuchonra támaszkodva, Paul Bocuse-zel szoros együttműködésben forradalmasította a gasztronómia világát 1973-ban, amikor megfogalmazta a nouvelle cuisine világszerte visszhangot kiváltó kiáltványát"

- emlékeztetett az étteremkalauz főszerkesztője, Come De Chérisey.

A Gault&Millau a francia iskolarendszer nyomán 1-től 20-ig terjedő ponttal osztályozza a vendéglátóhelyeket. A másik társalapító, Henri Gault 2000-ben hunyt el.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra