A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Nálunk járt a világ egyik top bártendere

Magyar Konyha

2016. november 8.

Az idei budapesti Whisky Show-ra ezúttal egy igazán előkelő vendég is érkezett. Ali Reynolds a 2015-ös World Class GB bartender verseny győztese és egyben a világ 6 legjobb bartenderének egyike. A szerencsések Budapesten Ali különleges whiskykoktéljait is megkóstolhatták egy rendhagyó kóstoló keretében.

Jelenleg is London szívében él és dolgozik Ali Reynolds, a Johnnie Walker nemzetközi nagykövete, aki a világ számos táján bizonyította már tehetségét, október utolsó hétvégéjén pedig Budapestre látogatott, hogy a hazai közönségnek is whiskykóstolót tartson, és különleges whiskykoktélokkal ismertesse meg az érdeklődőket. 

Ali Reynolds 2015-ben nyerte el a World Class GB bartender címet, majd megméretette magát a dél-afrikai World Class világdöntőn is, ahol a legjobb 6 versenyző közé került. Ali tudása és szenvedélye mindig is tükröződött különleges kreálmányaiba, italaiban, ezzel is kitűnve versenytársai közül, hiszen folyamatosan követi a trendek és ízvilágok változását és ez alapján álmodik meg újabb és újabb italkülönlegességeket. A díjnyertes bártender ezúttal is bizonyította, hogy mindig meg tudja lepni a közönséget, popcornnal és füstölt tengeri sóval is ízesítette koktéljait a bemutatóján.

Magyarországra érkezésének ráadásul különleges apropója volt, most debütált itthon ugyanis a Johnnie Walker limitált kiadású új terméke, a Johnnie Walker Blender’s Batch Red Rye Finish, amely különlegessége, hogy a gabona és maláta whiskyt bourbon hordóban érlelik, amitől vaníliás és friss gyümölcsös ízjegyekkel egészül ki a lédig. Ezt követően pedig olyan hordóban pihen tovább, melyben korábban rozs whiskyt érleltek, ennek köszönhetően pedig édesebb, selymesebb, könnyedebb whiskyt kapunk végeredményül. 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra