A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Magyar Konyha

2014. május 7.

"Nem volt kedvem Nápolyba költözni, ezért egy falat Nápolyt hoztam Budapestre". Ezzel a mondattal nyitotta meg új éttermét Kásás Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó a Komjádi uszoda szomszédságában.

Tommy di Napoli. Nem véletlen a név. Kásás második otthona Nápoly, az ottani konyha pedig szerinte utánozhatatlan. A tészták, pizzák, a friss halak, a nápolyi bivalymozzarella egész más mint a többi tartományban. Így hát az alapanyagok is onnan érkeznek az új étterem konyhájára, hetente két teherautó szállítja a nyersanyagokat Olaszországból. A halak Velencéből, a mozzarella és a liszt Nápolyból származik és akkor még nem beszéltünk a Vezúv lábánál termő különleges paradicsomról.

"A tökéletes pizzához speciális liszt kell, a Caputo, amit csak Olaszországban tudunk beszerezni. Sokféle bivalymozzarellával találkozni az éttermekben, de olyat, amit Nápolyban lehet kapni, szerintem Budapesten nem találni" - meséli Kásás.

Igazi olasz konyhát olasz séf irányít. Vito Catalano Bariból származik, de már főzött a világ minden táján. "Az életem egy kész regény - meséli a Tommy di Napoli séfje. Már a dédszüleim is szakácsok voltak, tízévesen a szüleim konyháján szorgoskodtam, tízenöt évesen én főztem. Az egyik fiam Dublinban, a másik New York egyik híres éttermében séf. A bátyám szintén Manhattenben, a húgom Bariban vezet konyhát." 18 évesen már Franciaországban a Côte d'Azur egyik ismert éttermében dolgozik, majd Dél-Amerika, Brazília, Németország következik. Schumacher öt éttermének főszakácsa, majd visszatér Nápolyba.

Micsoda szerencse, mert Kásás Tamás épp szakácsválogatót tart az új budapesti étterme számára. Vito Catalanot sok jelentkező közül választja ki.  Mellette Giuseppe Calabria és Umberto Fantauzzi is Budapestre jön, hiszen a jó pizzához pizzaiolo, azaz pizzasütő mester kell. A jó pizzához pedig kemence. Így már teljes a csapat.

A Tommy di Napoli modern, egyszerű berendezésével és korrekt áraival új színfolt a budapesti olasz éttermek sorában. Az étlapon az ismert pizzák mellett megtaláljuk a Kásás Tamásról elnevezett Tommy pizzáját, amely nápolyi bivalymozzarella, rukkola, bazsalikom, olívaolaj, koktélparadicsom és rikotta összetevőkből áll. A pizzák többségére Fior di lattét tesznek, amely egy nápolyi sajtkülönlegesség.

"Sajnos, amióta itthon vagyok, szinte alig találkozom azokkal az ízekkel, amikkel kint. Most viszont változik a helyzet. Arra nem tudtam rávenni magam, hogy Nápolyba költözzek, úgyhogy egy falat Nápolyt hoztam Budapestre. Egyébként is hiányzott már a kihívás, hogy legyen valami cél, hiszen mindig is játszottam a gondolattal, hogy legyen egy saját éttermem" - meséli Kásás Tamás, aki bár nem fog beállni a Tommy di Napoli konyhájára, de biztosít minket, hogy otthon, a lakásában nagyon jó spagettit tud készíteni.

Tommy di Napoli

Budapest III. Árpád fejedelem út 8.
Tel: 335-0222

www.tommydinapoli.com

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra