Hírek

Magyar Konyha

2020. március 5.

A tavaly 30. évfordulóját ünneplő Napa-völgyi Borvonat szokásos, luxus bortúrái mellett egy különleges élménycsomaggal újít 2020-ban – ezt még a Potterheadek is imádni fogják.

A már önmagában is remek kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket ígérő klasszikus bortúrák mellett a Napa Valley Wine Train alkalmi, tematizált eseményeiről is ismert. Talán a legismertebb a rendszeresen visszatérő hálaadás napi vagy Bálint-napi programjuk, amikor a vonatos utazást többfogásos, exkluzív menü és pezsgőzés egészíti ki.2020 azonban sokak örömére újra a rejtélyek éve lesz a vonaton, amely időről időre gyilkosságok helyszínévé alakul a következő időszakban – persze szigorúan csak a szórakozás kedvéért, a The Murder Mystery Company társulatának értő irányítása alatt, írta meg a Travel + Leisure.

A luxusvonat ugyanis a korábbi években már sikerrel tesztelte az ötletet, amely mindig osztatlan sikert aratott az utasok körében, de tavaly a kerek évfordulós eseménydömping miatt jegelték a Mystery Train különjáratokat.

Az év egyik legnagyobb dobása valószínűleg a töretlen népszerűségnek örvendő Harry Potter-univerzumba kalauzolja majd az utasokat, akiket a szervezők arra kérnek, hogy az alkalomhoz megfelelően öltsenek varázsló- vagy boszorkánygúnyát – akárcsak a Roxfort Expresszre felszálló nebulók szeptemberben.

A részletekről egyelőre annyit tudni, hogy a nagyjából háromórás, interaktív programot október 24-én tartják, és a többfogásos gourmet vacsora ideje alatt az utasoknak egy varázsló gyilkosság rejtélyének kusza szálait kell majd felgöngyölíteniük.

A „Boszorkányok és Varázslók” névre keresztelt program egyébként nem az egyetlen ilyen nyomozós esemény lesz: a Borvonat csapata több más talány felderítésére is kísérletet tesz az év során.

A farsangi időszakot például az „Éjfél a maszkabálon” című esttel zárták február 25-én, július 16-án a neon korszakot idézik meg a „Totális 80-as évek, totális gyilkosság”-gal, míg karácsonykor „Az év legelbűvölőbb bűnténye” adja fel a leckét a vállalkozó kedvűeknek.

A további hónapokban pedig a 20-as évek gengszter korszakában merülhetnek el az érdeklődők. A szervezők minden esetben azt kérik, hogy a vendégek az alkalomhoz és a témához illő öltözékkel tiszteljék meg egymást és az előadókat – a karácsonyi programhoz például bátran húzzon majd mindenki csúnya pulcsit.

Az egyelőre nem világos, hogy a tematizált eseményeken vajon az adott témához passzoló, külön menüsorral is készül-e a séf, Donald Young és a cukrász Chloe Rials, de az alapétlapon sonomai vegyes zöldsaláta, bélszín, kakukkfüves-citromos sült csirke, borsos-citrusos szűzpecsenye, napi halajánlat, kókusz- és mandulatejben párolt csicseriborsó, gemelli tészta, illetve naponta változó desszertek szerepelnek. Ami pedig a borokat illeti, az itallapon számtalan kaliforniai borkülönlegesség közül válogathat a nyomozásban megfáradt utazó.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra