A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Hírek

Magyar Konyha

2016. február 22.

A pop up, vagyis az egy-egy napra kinyitó éttermek divatja évek óta tart, a világhírű több Michelin-csillagos éttermek is követték a hóbortot, nem véletlen, hogy Joan Roca tavaly Isztambulban járt, René Redzepi pedig Sydneyben próbált szerencsét.

Gazdasági válság ide vagy oda, street food divat felejtve, a világ 50 legjobb étterme listát vezető séfek idén újra útra keltek.
Grant Achatz, a Chicagói Alinea étterem séfje februárban Madridban lépett fel, a szintén Michelin-csillagos DiverXo étteremben mutatta be fogásait. A személyenként 275 euróba kerülő vacsorán 13 fogást szolgáltak fel. A listán 26. helyet elfoglaló étterem séfje a spanyol kulináris örökségnek szentelte a vacsorát, volt benne molekuláris konyha, spanyol alapanyagok és ibérico sonka is.

Albert Adrià, a katalán zseni testvére Londonban lép fel ötven napon keresztül. „Nem főzni, hanem élményt adni jövök Londonba” – nyilatkozta a séf. A pop-up helyszíne a londoni Café Royal, ahol kóstolható a híres Adrià -féle szferifikáció, de lesz csirke curry, perui csilipaprikás ceviche és ír osztriga is. A március végéig tartó estekre már minden jegy elkelt, egyébként fejenként 150 fontért. Albert Adrià nem elégszik meg a londoni kalanddal, tavasszal új éttermet is nyit Barcelonában, az Enigmát.


A Noma már nem először kísérletezik külföldön. René Redzepi most Sydneybe utazott. A Noma Sydney projektre már a bejelentéskor 25 ezren jelentkeztek. Április közepéig 5500 fogást fognak felszolgálni, az ár 485 dollár fejenként – ital nélkül.

A baszk Azurmendi étterem, amely 2015-ben a 19. volt a világ éttermeinek listáján, szintén Londonban nyit pop-up éttermet. A One Aldwych termeiben Eneko Atxa séf kínálatában a baszk konyha fogásait lehet kipróbálni tavaszig.
New Yorkba pedig indiai ízek költöznek. A New Delhi étterem, amely Ázsia 50 legjobb étterme között szerepel, az Egyesült Államokban mutatja be fogásait. Manish Mehrotra séf „a világ találkozik Indiával” nevű menüvel mutatkozik be február folyamán.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra