Ízvadászat »  Világkonyha

Liszt és tej nélkül is lehet finomat főzni

Liszt és tej nélkül is lehet finomat főzni

2019.07.18.  | Zirig Árpád

A diétás étrendre kényszerből vagy divatból áttérők egyre több információt kapnak, számos blog, fórum és receptbázis segíti őket. A legrosszabb helyzetben sokszor a családtagok vannak, az anyukák, a nagymamák, akik készítenének valami finomat, de nem igazán tuják, hol álljanak hozzá, mit hagyjanak ki, mit tegyenek bele. Ez a könyv az ételérzékenységgel küzdők mellett nekik is ideális lehet.

Kiss Dóri neve nem ismeretlen, hiszen az első, Életem gluténmentesen című könyve sokak polcára felkerült. Ő maga is gluténérzékeny, így a saját gyomrán kitapasztalva tud hitelesen szólni olvasóihoz – egyszerű, helyenként már-már túl egyszerű receptekkel dolgozik, de

a koncepció mégis jól felépített,

minden napszakra és alkalomra van pár jó, gyorsan elkészíthető ötlete.

Az első, gluténmentes fogásokat tartalmazó könyve után most a laktózintolerancia kérdése is a fókuszába került –

dietetikai iránymutatás mellett mutatja be a kétféle étrendnek megfelelő alternatív alapanyagokat.

Alapszakácskönyvnek nevezi, ami valahol fedi is a valóságot, hiszen alaprecepteket és technológiákat kínál, amit mindenki a saját ideje és kreativitása szerint fejleszthet tovább.

77 recept: reggelik, kisétkezések, levesek, főételek, tészták és desszertek sora, amelyeket tematikusan rendeztek el. Kiváló ötlet, hogy a heti menü kialításához is segítséget ad Kiss Dóri – a könyvben levő képek Kaszás Gergely munkái, szépek, színesek, remek vizuális útmutatót adnak az otthoni elkészítéshez.

Kiadó: Boook
Ára: 4990 Ft a kiadónál

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.