A Magyar Konyha adventi kalendáriumán minden nap kinyílik egy ablak. Hol egy szép idézet, hol egy recept, hol egy karácsonnyal kapcsolatos gasztrotörténeti morzsát osztunk meg olvasóinkkal. Lélekben és tettekben készüljünk együtt a karácsonyra!
Az adventi összejövetelekre ezt a könnyen elkészíthető, klasszikus receptet ajánljuk. Nemcsak az ünnepi időszakban, de egy nehéz nap után is jó hatásfokkal javíthatnak a kedélyállapotunkon.
Paloma koktél
Hozzávalók:
50 ml tequila, 20 ml friss lime¬lé, 15 ml agavészirup, 30 ml friss grépfrútlé, szódavíz
Elkészítése:
A hozzávalókat egymás után pohárba öntjük. Grépfrútszelettel díszítjük, a pohár szélét sóba mártjuk.
Recept: Nagy Zoltán
Fotó: Pixeltaster - Pintér Árpád