Cikkek

Magyar Konyha

2022. szeptember 19.

Budapest legújabb és a Várnegyed egyetlen skybárja minden érzékszervünkre hat. Nyár óta végre látogatható is.Budapest kétségtelenül a világ legcsodálatosabb helye, aki pedig nem hiszi, liftezzen fel a White Raven skybar & lounge-ba. A főváros legmagasabban fekvő ötcsillagos hotele, a Hilton Budapest tetejről lenyűgöző panoráma tárul elénk, a szomszédos Mátyás-templom hollói karnyújtásnyi távolságra vannak, nem mellesleg ők ihlették a bár nevét és italait.A hét, kifejezetten ide tervezett, különleges signature koktél a holló hét faroktollához kapcsolódó mondakörből táplálkozik, neveik egy-egy tulajdonságot, személyiségünket meghatározó szavakat rejtenek: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat. Noha a White Raven étlapján a bárételek kisméretű fogások, a signature koktélok méltó kísérőinek bizonyulnak.


A kortárs bárpult tökéletes találkozópont, de ha sokadmagával érkezik az ember, a nagyméretű lounge-körasztaloknál szeparálva is kényelmesen el lehet férni. Az asztalok és székek elrendezését úgy tervezték, hogy bárhova üljön az ember, a kilátáson nem esik csorba. Jó tudni, hogy a skybar 16 és 24 óra között van nyitva, az asztalok kétórás intervallumokban foglalhatók.


A csúcsidőszak természetesen a naplemente. Ugyan a skybarból nem látni a napkorong lebukását, de ahogy a nap bearanyozza a pesti oldalt, elérkezik a demerungnak hívott kék óra és felgyúlnak a város fényei, bámulatos panoráma tárul elénk, eszünkbe juttatva a dalszöveget: „bárcsak úgy élhetnénk, ahogy élünk”, csodás környezetben, Európa közepén.


A White Raven skybar &lounge remek kulissza szülinapot, házassági évfordulót, családi eseményeket, szakmai sikereket ünnepelni, ugyanakkor randihelyszínnek sem utolsó. Fontos azonban tudni, hogy a bár nyitva tartása szezonális. Mivel nincs fedett része, ezért várhatóan októberiig lesz nyitva, de a kellemes őszi időjárás  kitolhatja a szezont. Érdemes telefonon előre egyeztetni a látogatást!


Fotó: Herendi Dániel

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra