A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. február 22.

Budapesten bemutatkozott a magyar versenyző, Széll Tamás, a Michelin csillagos Onyx étterem séfje, akit Geir Skeie a Bocuse d'Or 2009-es norvég győztese készített fel az európai döntőre.

A március 20-21-én sorra kerülő versenyen húsz ország képviselője vesz részt, húsz fiatal szakács, akik a Bocuse d'Or Europe címért versengenek, hogy aztán részt vehessenek a 2013-as világbajnokságon. Idén Brüsszelben, a gasztronómia évét ünneplő belga fővárosban tartják az európai döntőt, a zsűri elnöke pedig Belgium egyik legnevesebb séfje, Peter Goossens lesz. A résztvevő országok: Németország, Észtország, Olaszország, Csehország, Belgium, Finnország, Luxemburg, Nagy-Britannia, Franciaország, Norvégia, Oroszország, Dánia, Magyarország, Hollandia, Svédország, Spanyolország, Izland, Lengyelország, Svédország és Bulgária. Bolgár séf első ízben indul az európai selejtezőn és ezzel folytatják a hagyományt, miszerint minden évben új résztvevővel bővítik a magas konyhaművészet európai győztese címért versengők sorát.

Széll Tamás fiatal kora ellenére számos elismerést vívott ki magának. 2003-ban megnyerte a hazai Chaîne des Rôtisseurs szakácsversenyt és képviselte Magyarországot a dél-afrikai döntőn. 2008-ban és 2010-ben a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyt nyerte meg, és jó eséllyel képviseli Magyarországot a brüsszeli Bocuse d'Or európai döntőjén.

Tavaly a skandináv államok képviselői, Dánia, Svédország, Norvégia fiatal séfjei arattak. Vajon ki lesz az idei győztes?

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra