Cikkek

MKO

2021. május 13.

A változókor tabutéma, a nők sokszor csak egymás között vagy az orvosukkal beszélnek róla – ennek ellenére egy olyan kérdés, amely a lakosság felét érinti vagy érinteni fogja. Hogy ne csak gyógyszerekkel vagy kivárással lehessen a menopauza okozta testi változásokkal harcolni, rendkívül hasznos és izgalmas könyv született.

Három nő, három dietetikus a szerző: Dr. Mák Erzsébet, Végvári Viktória mellett Aradvári-Szabolcs Mariann jegyzi a könyvet, aki már több szakcikket is publikált a Magyar Konyhán. Közös könyvükre ugyanez, a már megismert alaposság a jellemző – nem csak az ismeretanyag hasznos, hanem a receptek is reálisak, okosak, jól kivitelezhetők.

Olvasmányos szakkönyvként is kézbe vehető a Menopauza: változó kor – változó szükséglet, hiszen kétszázból nyolcvan oldal az elmélettel, a háttérrel foglalkozik. Ezek mögött a receptek tulajdonképpen tekinthetők bónusznak is, hiszen

olyan mennyiségű és minőségű, dietetika szempontok alapján megírt ismeretanyag van a lapokon, amire eddig nem nagyon volt példa a magyar könyvkiadásban.


A recepteket egyszerű, jól működő tematika mentén válogatták össze a szerzők: levesek, főételek, szendvicskrémek és mártogatósok, saláták, desszertek és italok követik egymást, szám szerint 57 darab az étrendi ajánlás mellé. Nem csak ízekkel, színekkel és textúrákkal játszanak, hanem úgy válogatták össze az alapanyagokat, hogy azok beltartalmi értékeik alapján segítség a női szervezetet úgy, hogy közben a család többi tagja is élvezet találjon a fogásokban.

Patyi Szidónia képei hangulatosak, szépek, finoman nőies látásmódúak – a Boook Kiadó a szerkesztés mellett a vizualitásra is mindig nagy hangsúlyt fektet. A Menopauza kapcsán is teljesítik nem csak saját standardjaikat, hanem azt a színvonalat is, amit a három szakértő szerző a tartalommal létrehozott.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra