Cikkek

S. N.

2020. december 20.

Talán egyre kevesebb az esély rá, hogy karanténba kell vonulnunk hetekre, hónapokra, de gyors, finom és egészséges fogásokra mindig szükség van.

Mit tehet egy anya, ha két gyerkőccel marad kényszerűen otthon hetekre, amikor főznie is „kell”, de közben fotós énjét sem szeretné háttérbe szorítani? Hát főz, és az ételeket le is fotózza. Aztán ezeket a receptekkel együtt feltölti az internetre, csoportot hoz létre, közösséget épít, és máris sok hasonló kényszerűségből otthon lévő anyukának segít, majd ők is segítenek egymásnak. Mert nem könnyű minden napra kitalálni valami gyors, egyszerű, mégis finom és egészéges fogást az otthontanuló gyerekseregnek.

Így születtek meg Harmath Eszter KarantÉNkonyhám című kötetének receptjei, amelyek a siker hatására álltak össze könyvvé, és mára nyilvánvalóvá vált, hogy karantén ide vagy oda, ezek az ötletek mindig jól jönnek – a húzós hétköznapokon, de a hétvégéken is, amikor belefér egy kis kényeztetés.

A mindent bele zöldségleves grízgaluskával, a rakott brokkoli, a fetás tészta vagy a tejszínes, lazacos spagetti bármikor bevethető, a könyv legnagyobb előnye mégis az, hogy egész heti menüt ad – bevásárlólistával.

Minden hét elején felsorolja, milyen ételeket tervez (főételekkel, krémekkel, péksüteményekkel, desszertekkel), aztán azt is, hogy ehhez milyen húsokat, zöldségeket, tejtermékeket és egyéb alapanyagokat kell beszerezi. Így elég egy héten egyszer vásárolni, és nem kell minden nap azon törni a fejünket, hogy mit is főzzünk másnap.

Olyan mértékű lezárásra, mint amilyen tavasszal volt, remélhetőleg soha többé nem lesz szükség, ám mindannyian magunkkal vihetjük a karatén tanulságait: azt, hogy mit kell átgondolnunk, mit kaptunk másoktól, mit érdemes tovább vinnünk. Az egymást segítő közösséget és a szeretettel készült recepteket mindenképp.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra