A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar Konyha

2012. március 20.

séfek

Mi a legfontosabb szempont egy séfnél? Természetesen a vendég elégedettsége, hogy mindenki kellemes élményekkel távozzon az asztaltól! Másrészt fontos a költséghatékonyság is, hiszen az árakkal sem lehet elijeszteni a kuncsaftokat. A legjobb minőségű alapanyagokból, szárítással készülő Knorr bouillonok segítségével mindig szezonban, minden helyzetben magas színvonalú, ízletes leveseket tálalhatnak fel a séfek, költségtakarékosan.

Mi a titka egy jó séfnek? Mi a titka a finom leveseknek? Az ételek minőségét és zamatát elsősorban a friss alapanyagok minősége és íze határozza meg. Ha rendelkezésre állnak a legfinomabb, telt ízű zöldségek, ha megfelelő körülmények között nevelték a húst adó állatot, ha éppen szezonja van a leveshez szükséges összetevőknek, akkor minden séf biztos lehet abban, hogy kiváló ételt tesz le az asztalra. De mi történik akkor, amikor elmúlik a zöldségek szezonja, és már csak túlérett, vagy éppenséggel a hosszú szállítás miatt éretlenül betakarított, ízetlen zöldségekhez lehet hozzájutni? Az is előfordulhat, hogy a szükséges hozzávaló már az ízetlen primőr áruk között sem szerepel... Elképzelhető, hogy beszerzendő alapanyag íze és minősége messze elmarad a megszokott színvonaltól. Ráadásul egy-egy váratlan forgalomnövekedés miatt bármelyik összetevő elfogyhat, és nincs idő annak gyors pótlására. Mit tehet ilyenkor a séf? Az ehhez hasonló helyzetekben segíthetnek a Knorr professzionális hozzávalók, például a levesalapok, amelyek a friss alapanyagokból elkészített leveshez adva garantálják a megszokott ízvilágot. A séfeknek az a legfontosabb, hogy a vendég semmit se érezzen meg a konyhában fellépő problémákból! Azt kapja, amit rendelt, és olyan minőségben, amit szeret és elvár.

Természetesen egy séf az alkotó, kreatív tevékenység mellett egyben üzletember is. Ő az, akinek oda kell figyelni arra, hogy a kijelölt pénzügyi keretből a legjobb minőségű és megfelelő mennyiségű ételt hozzak ki. A séfnek szigorú pénzügyi keretből kell gazdálkodnia, elkészíteni az étlapon szereplő ételeket, ugyanakkor a költségtakarékosság nem mehet a minőség rovására. Nagyon fontos az ár-érték arány megtartása! Egyrészt nem szabad elijeszteni a törzsvendégeket és a lehetséges kuncsaftokat egy borzasztóan drága étlappal, másrészt a folyamatosan emelkedő rezsi és humán terhek miatt bizony az alapanyag-beszerzés költségeit normalizálni kell. Ma már egy modern konyhában egyszerűen nem engedhető meg az a luxus, hogy egy-egy friss hozzávalót a szezonján kívül többszörös áron szerezzenek be - ráadásul vitatható minőségben -, mert a különbséget nem lehet érvényesíteni az árakban.

A hagyományos, a vendégek által is nagyon kedvelt ételek költséghatékony elkészítésében segítenek a Knorr levesalapok, amelyek válogatott, magas minőségű alapanyagokból készülnek szárítás útján. A Knorr termékekhez használt összes zöldség szabad ég alatt termett és a legérettebb állapotukban takarították be őket, hogy akkor kerülhessenek szárításra, a mikor a legzamatosabbak. Ez garantálja, hogy a termékek megbízhatóak, magas színvonalúak és az Unilever séfközpontjaiban a Knorr séfjei a legjobb alapanyagokból tudják megalkotni a termékek receptúráit. Az ízek iránti szenvedély határozza meg a Knorr séfek munkáját, ezért lehetnek biztosak benne a magyar séfek is, hogy csak megbízható, kiváló minőségű alapanyaggal dolgoznak, amikor pl. Knorr levesalapot adnak frissen készült leveseik ízének kiemelésére.

A Knorr bouillonok olyan professzionális hozzávalók a konyhában, melyekkel költséget lehet megtakarítani anélkül, hogy az az ízek rovására menne! A Knorr levesalapok minden szezonban gazdag, telt ízt adnak az ételnek, ezzel segítve a séfeket abban, hogy mindig ugyanazt a sztenderd, magas minőségű, ízletes ételt tudja feltálalni vendégeinek, amit ők szeretnek és ahogyan megszokták. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy az ízekben nincs kompromisszum, a vendég elégedettsége a legfontosabb, és a sikeres üzlet alapja.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra