Cikkek

PR-cikk

2021. szeptember 9.

Minden étel az alapanyagok gondos megválasztásával kezdődik, így az sem mindegy, milyen baconnel dobjuk fel a grillpartinkat vagy bármilyen húsos-zöldséges finomságunkat. Most megmutatjuk, milyen szempontok szerint érdemes bacont vásárolni.

Ha a boltban leveszel egy csomag bacont a polcról, jó alaposan vizsgáld meg, mi áll a címkéjén. Kezdjük ott, hogy minél hosszabb az összetevők listája, annál inkább kezdhetsz gyanakodni, hogy nem egy jó minőségű termékkel van dolgod. A bacon csakis sertéshúsból készülhet, hústartalma minél magasabb, annál jobb. Ideális esetben a zsírréteg nem vastagabb másfél centinél.  A másik anyag, ami nem hiányozhat a termék összetevőiből, az a só, amivel tartósítják a húst. Fontos tényező még az ár is: felesleges is leírnunk, hogy a legolcsóbb termék nem a legjobb választás, de nem is kell a legdrágább opciót választanod, ugyanis

az sem garancia arra, hogy a legjobbat minőséget kapod.


Lehetőség szerint ne gyorspácolt terméket vegyünk, ilyenkor ugyanis a már vákuumcsomagolt húsba fecskendezéssel juttatják be a páclevet. Az igazán minőségi bacont nem a fenti módszerrel tartósítják, hanem bükkfán füstölik és sózással tartósítják, ahogy azt a Gierlinger kínálatában is tapasztalhatjuk.

Nem kell mindenbe cukor

Sokak számára meglepő lehet, de tény, hogy a polcokon található húsipari termékek nagyrésze kis mennyiségű hozzáadott cukrot is tartalmaz. Ez alól a bacon sem kivétel, a pácolás során márkánként változó mennyiségben némi cukor is felhasználásra kerül.

A cukor mennyisége márkánkként változik, de általában 0,5-1g között ingadozik 100g termékben, amely valójában nem jelentős mennyiség, de pár szelet bacon egy otthon főzött vacsorának csak egy eleme. A sok kicsi sokra megy elve alapján egy egészséges, zöldségben és friss húsban gazdag étkezés során akár egy gombóc fagylaltnyi cukorral is növelhetjük kalóriabevitelünket, gyakorlatilag észrevétlenül.

Ha az összetevők között nem szerepel a cukor szó, a címkén akkor is érdemes keresni a dextrózt és a maltrodextrint, azaz a hozzáadott cukrokat, illetve fruktózt, melaszt vagy akár mézet is. Ha ezek nem találhatóak rajta, akkor jó eséllyel „cukormentes” terméket tartunk a kezünkben.

A cukormentességre való egyre nagyobb igényt felismerve Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Gierlinger márkát is előállító Tamási-Hús Kft. már több mint egy éve száműzte termékeiből a cukrokat. Ennek köszönhetően nem kell kompromisszumot kötni és nem kell lemondani a teltebb, teljesebb ízről a tudatos táplálkozás érdekében.

„Baconjeink a feldolgozás során már nem találkoznak fehér vagy barna cukorral vagy mézzel.

A tökéletes minőségű sertés császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfa füstöléstől nyer zamatot. Nincsenek ízfokozók, nem tartalmaz nátrium glütamátot, illetve nincsenek benne térfogatnövelők sem.

Helyettük tavaly óta bekerült a hozzáadott antioxidáns is az összetevők közé, ami egészségesebbé teszi a Gierlinger Premium Bacon termékcsaládot” – mondta Kovács Péter a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója.

Nemcsak finom, egészséges is


Fontos még szólni a bacon pozitív tulajdonságairól, ugyanis bár tény, hogy egy zsíros, éppen ezért kalóriában gazdag ételről van szó, ez még nem jelenti azt, hogy száműzni kéne a mindennapjainkból, sőt! És nemcsak az íze miatt lenne vétek lemondani róla, hanem például azért is, mert magnézium, foszfor, szelén és vas is található benne, ahogy kalcium és B-vitamin is. Nemcsak a szívet erősíti, hanem a csontokat és izmokat is, még a szoptató nők számára is szokták ajánlani a bacont.

(X - támogatott tartalom)

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra