Cikkek

PR-cikk, Fotó: Laczó Laura

2020. november 27.

pr , manuel

Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka idén ünnepli 45. születésnapját. Az észak-olaszországi De Giusti család második generációja felel azért, hogy a Conegliano-beli manufaktúrából prémium minőségű kávék kerüljenek forgalomba világszerte. A vállalat négy kontinensről szerzi be a minősített zöldkávét, főleg arabicákat, de a keverékek kiegyensúlyozottsága miatt kiváló robustákat is vásárolnak.

A jelenlegi vezetők, vagyis az egykori gyermekek szinte a pörkölőüzemben nőttek fel, így mindent tudnak a kávé világáról. A legmodernebb eszközökkel felszerelt üzemből látják el partnereiket több mint ötven országba. Nemcsak a technológia, hanem a termékválaszték is fejlődött és bővült az elmúlt évtizedben.

A fejlesztések mellett hangsúlyt helyeznek a szakmai képzésekre is. Idén nyitották meg Conegliano történelmi belvárosának egyik villájában a Sapere Coffee Academy oktatóközpontot. Ennek irányítását egy világszerte elismert kávés szakemberre, Andrea Sguazzinra bízták.

A ManueL Magyarországon is otthon van


Magyarországon több mint tizenhat éve van jelen a márka, a szintén családi vállalkozásban működő M. Kávé Import Kft forgalmazásában. A barátinak is nevezhető munkakapcsolatnak köszönhetően a ManueL-újdonságok – legyen szó specialty kávéról vagy proseccóról - szinte azonnal megjelennek a hazai piacon is.

A ManueL Caffé Hungary jelenleg több mint 200 hazai horeca-partnert szolgál ki. Budapesti központjában delikát üzlet is működik az iroda és a raktár mellett, ahol espresso-illat mellett válogathatunk a polcokról. Az apró, de annál olaszosabb ManueL Caffé&Delicate-ben nemcsak kávé, hanem a teljes szortiment megtalálható. Nézzük sorjában, hogy mi minden.

KÁVÉ

Nemcsak a vendéglátóhelyek, hanem a vásárlók, vagyis az otthoni kávéfogyasztók számára is imponáló kínálat van:

többféle szemes és őrölt kávé közül választhatnak,

akár elegáns, korszerű, újrahasznosítható fémhengeres csomagolásban is.
Klasszikus olasz blendek, single origin kávék, bio kávék és minősített specialty kávék egyaránt vannak a polcokon. Sőt, igencsak kedvelt a Nespresso-kompatibilis, lebomló anyagú kapszulás kávéválaszték is.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ

A téli szezon népszerű terméke a forró csoki, s a ManueL ebben is izgalmas választékot képvisel. Hatféle ízben szerepel a polcokon és a webshop kínálatában, kilós és tasakos kiszerelésben egyaránt. 

TEA

Szintén kedvelt téli ital az egyedülállóan széles választékban kapható ManueL tea, ami szálas és filteres formában elérhető. Olaszország két legjobb teamanufaktúrájában, Bolzanóban és Firenzében készülnek a ManueL saját csomagolású, különleges teái. Hamarosan érkező újdonság a prémium, piramisfilteres szálas tea.

PROSECCO

A prosecco az elmúlt évtizedben világszerte népszerű lett. Mivel a család prosecco-szőlőbirtokkal rendelkezik Coneglianóban, úgy döntöttek, érdemes az addig másoknak értékesített szőlőt saját maguk számára feldolgoztatni, és a folyamatosan bővülő termékválaszték részévé tenni. Így született meg a De Giusti Prosecco, amit

dry, extra dry, és brut változatban is készítenek,

de frizzante, és grand cuvée is van a kínálatban.  

Újdonság a decembertől már hazánkban is elérhető rozé extra dry prosecco, ami különleges és tökéletes választás akár egy könnyebb halleves mellé karácsonykor is.  

PANETTONE

Az italok mellett a termékpaletta része lett az olaszok egyik kedvenc karácsonyi édessége, a panettone. Az eredetileg asztalt gyümölcsökkel, búzalisztből készített vajas kelt tésztának manapság számtalan verziója létezik, a ManueL pedig ebben is a tökéletességet célozta meg.
Több mint egy évtizede az egyik legjobb Verona melletti manufaktúrában, a Scarpatónál készíttetik az egyedi, minőségi, adalékmentes finomságot, a Manuel kávékrémmel és csokoládédarabokkal töltött ghiottolót.

KARÁCSONYI EXTRA TIPP – ÉDES, HABZÓ NARANCSBOR MUSKOTÁLYSZŐLŐBŐL

Nemcsak ajándékként, hanem az ünnepi menü zárásaként is bátran ajánljuk desszertnek a panettonét, méghozzá a De Giusti ünnepi újdonságával, az édes, habzó narancsborával. Nálunk hagyományosan az aszú vagy késői szüret kerül desszertborként a poharakban, az olaszoknál pedig az újrafelfedezett, ősi eljárással készülő narancsbor. A technológia lényege, hogy

fehérboros szőlőt dolgoznak fel, a magokat és a szőlő héját is érintkezésben tartják az erjedő musttal, amely így narancsos színezetet kap.     


A ManueL az idei karácsonyi szezonra muskotályszőlőből készített alacsony alkoholtartalmú, édes és habzó narancsbort. A DOCG jelölésű Fior d’Arancio Colli Euganei szó szerint új színt hoz a választékba, és itthon is kiváló alternatíva lehet a bejgli és a tokaji mellé akár karácsonyi uzsonnára is! Ajándéknak pedig szintén tökéletes páros, hiszen nemcsak ízeik, hanem csomagolásuk is figyelemre méltó.

Ha már ajándék, a delikát üzletben gyönyörű, formatervezett csészéket és teáskészletet is vásárolhatnak a betérők. Jobbnál jobb csomagokat állíthatunk össze szeretteinknek vagy akár saját magunknak, és igaz, hogy most csak elvitelesen tudunk kávézni, de azt is érdemes kipróbálni. Aki viszont online vásárolna, a ManueL webshopjában megteheti a www.manuel.hu oldalon.

(X)

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra