Cikkek

A METRO Nagykereskedelem saját márkás termékeinek fejlesztési folyamatába gyakorló vendéglátóipari szakembereket, séfeket von be, hogy professzionális termékeket és alapanyagokat kínálhasson profi felhasználásra. A vállalat felelős beszerzést folytat, hogy saját márkás termékei kizárólag biztonságos és fenntartható forrásból származzanak, így vevőik is nyugodt szívvel vásárolhassák meg őket. Az alábbi receptet a saját márkás alapanyagokat folyamatosan tesztelő METRO Gasztroakadémia kreatív séfje, Gálicz István ajánlja.


Az egészséges zsírsavakban gazdag guacamoléval és roppanós pirított zöldségekkel tálalt, érlelt marhából készült fajitas testközelbe hozza a színes-dallamos Mexikót, miközben a nyári melegben könnyű, mégis tápláló fogásként tálalható.


MARHAFAJITAS


(4 fő részére)


Hozzávalók:


800 g METRO CHEF érlelt marhafartő (4 szeletre vágva)


5 g ARO fokhagyma-granulátum


5 g METRO CHEF római kömény


10 g ARO pirospaprika


5 g chipotle paprika


0,5 g ARO őrölt fahéj


0,5 g ARO szegfűszeg (őrölve) ARO őrölt fekete bors


10 g cukor


1 db METRO CHEF lime leve


500 g METRO CHEF fagyasztott paprikacsíkok


1 fej vöröshagyma (félkarikákra vágva) olaj





Guacamole:


300 g METRO CHEF fagyasztott avokádókocka


1 db lime leve


1 db paradicsom (apró kockákra vágva)


1 db salottahagyma (apró kockákra vágva)


1 db jalapeño paprika (apró kockákra vágva)





A tálaláshoz:


200 g 20%-os ARO tejföl


20 g friss koriander (aprítva)


4 db METRO CHEF tortillalap


100 g METRO CHEF vörös cheddar sajt (vékony csíkokra vágva)




Elkészítése:


A fartőszeleteket jól bedörzsöljük a száraz fűszerek és a cukor keverékével, 30 perccel később bedörzsöljük a lime-lével. Forró serpenyőben kevés olajon médium fokozatig sütjük. Tálalás előtt 3-4 percig pihentetjük. Közben a serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a paprikacsíkokat. Figyeljünk, hogy roppanós maradjon a paprika.


A guacamole hozzávalóit a lime-lé kivételével egy nagy tálba tesszük, és habverővel vagy villával alaposan összedolgozzuk, közben több részletben sózzuk és végül a lime levével ízesítjük.


A rostokra merőlegesen vágjuk vékony szeletekre a húst. Tálaljuk a serpenyőben megmelegített tortillalappal, paprikával, guacamoléval, tejföllel, cheddar sajttal kiegészítve, korianderrel megszórva.




BESZERZÉS? CSAKIS A METRO!


A METRO-alapanyagok nemcsak magas minőségűek, biztonságosak és fenntarthatók, hanem stabilan jó áron érhetők el. Az immár több mint 4500 termékre érvényes „Többet olcsóbban” árképzési elvet a saját márkás kínálat nagy részében is alkalmazzák. A koncepció egyszerű: a mennyiség növekedésével csökken a darabra vetített ár, s ennek alapján az egy darabra vonatkozó áron felül még két ársávot alakított ki a nagykereskedelem. A visszajelzések alapján a „Többet olcsóbban” program igazi sikertörténet: ma már közel minden ötödik termék Többet olcsóbban! árazású. Ezek a termékek az előző évhez képest átlagosan 45%-kal nagyobb arányban és 10%-kal nagyobb mennyiségben fogynak. A „Többet olcsóbban” termékkör mellett a vendéglátóipar számára kiemelten fontos ultrafriss és a friss termékek heti árképzésűek a METRO-ban. E termékek árát a cég folyamatosan felülvizsgálja. A kedvezményeket pedig számos csatornán keresztül kommunikálja az érintett ügyfeleknek.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra