Magyar Konyha
2023. július 9.METRO , Gálicz István , marhafajitas , mexikói konyha , mexikói étel , könnyű, nyári fogások
A METRO Nagykereskedelem saját márkás termékeinek fejlesztési folyamatába gyakorló vendéglátóipari szakembereket, séfeket von be, hogy professzionális termékeket és alapanyagokat kínálhasson profi felhasználásra. A vállalat felelős beszerzést folytat, hogy saját márkás termékei kizárólag biztonságos és fenntartható forrásból származzanak, így vevőik is nyugodt szívvel vásárolhassák meg őket. Az alábbi receptet a saját márkás alapanyagokat folyamatosan tesztelő METRO Gasztroakadémia kreatív séfje, Gálicz István ajánlja.
Az egészséges zsírsavakban gazdag guacamoléval és roppanós pirított zöldségekkel tálalt, érlelt marhából készült fajitas testközelbe hozza a színes-dallamos Mexikót, miközben a nyári melegben könnyű, mégis tápláló fogásként tálalható.
MARHAFAJITAS
(4 fő részére)
Hozzávalók:
800 g METRO CHEF érlelt marhafartő (4 szeletre vágva)
5 g ARO fokhagyma-granulátum
5 g METRO CHEF római kömény
10 g ARO pirospaprika
5 g chipotle paprika
0,5 g ARO őrölt fahéj
0,5 g ARO szegfűszeg (őrölve) ARO őrölt fekete bors
10 g cukor
1 db METRO CHEF lime leve
500 g METRO CHEF fagyasztott paprikacsíkok
1 fej vöröshagyma (félkarikákra vágva) olaj
só
Guacamole:
300 g METRO CHEF fagyasztott avokádókocka
1 db lime leve
1 db paradicsom (apró kockákra vágva)
1 db salottahagyma (apró kockákra vágva)
1 db jalapeño paprika (apró kockákra vágva)
só
A tálaláshoz:
200 g 20%-os ARO tejföl
20 g friss koriander (aprítva)
4 db METRO CHEF tortillalap
100 g METRO CHEF vörös cheddar sajt (vékony csíkokra vágva)
Elkészítése:
A fartőszeleteket jól bedörzsöljük a száraz fűszerek és a cukor keverékével, 30 perccel később bedörzsöljük a lime-lével. Forró serpenyőben kevés olajon médium fokozatig sütjük. Tálalás előtt 3-4 percig pihentetjük. Közben a serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a paprikacsíkokat. Figyeljünk, hogy roppanós maradjon a paprika.
A guacamole hozzávalóit a lime-lé kivételével egy nagy tálba tesszük, és habverővel vagy villával alaposan összedolgozzuk, közben több részletben sózzuk és végül a lime levével ízesítjük.
A rostokra merőlegesen vágjuk vékony szeletekre a húst. Tálaljuk a serpenyőben megmelegített tortillalappal, paprikával, guacamoléval, tejföllel, cheddar sajttal kiegészítve, korianderrel megszórva.
BESZERZÉS? CSAKIS A METRO!
A METRO-alapanyagok nemcsak magas minőségűek, biztonságosak és fenntarthatók, hanem stabilan jó áron érhetők el. Az immár több mint 4500 termékre érvényes „Többet olcsóbban” árképzési elvet a saját márkás kínálat nagy részében is alkalmazzák. A koncepció egyszerű: a mennyiség növekedésével csökken a darabra vetített ár, s ennek alapján az egy darabra vonatkozó áron felül még két ársávot alakított ki a nagykereskedelem. A visszajelzések alapján a „Többet olcsóbban” program igazi sikertörténet: ma már közel minden ötödik termék Többet olcsóbban! árazású. Ezek a termékek az előző évhez képest átlagosan 45%-kal nagyobb arányban és 10%-kal nagyobb mennyiségben fogynak. A „Többet olcsóbban” termékkör mellett a vendéglátóipar számára kiemelten fontos ultrafriss és a friss termékek heti árképzésűek a METRO-ban. E termékek árát a cég folyamatosan felülvizsgálja. A kedvezményeket pedig számos csatornán keresztül kommunikálja az érintett ügyfeleknek.