Cikkek

Úgy alakult, hogy száz éve itt mindig étterem volt, és ma sincs ez másként. A komfortételeket kínáló XII. kerületi Park vendéglő – nagy méretű teraszával – nem csak a helyi lakosok kedvence.


A fine dining nem a mindennapok műfaja. A megbízható, tisztes konyha, amelyre bármikor támaszkodhatunk, legalább ilyen fontos. Nincs sok belőle, de Budapesten, a XII. kerületi Böszörményi út MOM park felőli részén van egy comfort food tekintetében biztos bástya: a Park vendéglő.




Évszázados hagyomány



Neve a közeli Gesztenyéskertre reflektál, egyben megidézi azokat az időket, amikor a környéknek a zöldvendéglők adtak karaktert. A Park erénye nyáridőben a nagyméretű terasz, ami lépéselőny, ritka errefelé az ilyesmi. Ha itt nem akadna hely, a légkondicionált beltéren is hűsölhet a vendég. Az étterem jó rezgésekkel bír, talán azért is, mert a Böszörményi út 44. utcafronti szintjén lassan száz éve, 1924 óta mindig vendéglátóhely működött. Népszerű volt az 1927-től itt regnáló Bor és Sörház a Honvédmarkotányos nőhöz, ahogy az 1970-es évektől a rendszerváltásig üzemelő Három Szív is. Utóbbi színvonalát jól jelzi, hogy amikor megkérdezték a Három Szív pincérétől, van-e resztelt máj, lakonikusan csak ennyit válaszolt: „Nincs máj, csak homály.”




Törzshelygyanús



A derengő, borongós hangulatnak ma már nyoma sincs, a Park családias, a kiszolgálás laza és barátságos, a hely törzshelygyanús. A csapat nyárra grillestekkel készül, a menü ekkor is marad. A műfajt nemcsak a vendégek szeretik, a tulajdonosok is, mert megmutatja, melyek az igazán népszerű ételek. És a tapasztalat az, hogy az emberek a régi, bevált ízeket szeretik, egyszerűen azért, mert megnyugvással tölti el őket, hogy adott ételről tudják, micsoda, ilyeténképpen biztos pont az életükben. Komfortétel például a marhatatár, a velős pirítós, a húsleves velős csonttal, a bécsi szűz majonézes burgonyával, a csülök sztrapacskával. Ezek jól ismert fogások, melyeket a séf kis meglepetéssel tesz a vendégek elé. Azért csak kicsivel, mert a nagy változtatásokra a vendégkör nem igazán vevő. A nyári esték slágerei a grillvacsorák, a nyári étlap kedvence pedig a gödöllői csirkemell zöldborsós rizottóval, a tarja rakott krumplival, a pisztrángfilé cukkinitortával és aiolival. Érdemes tenni egy próbát az étteremmel, majd előtte/utána kirándulni egyet a közeli Svábhegyen, vagy akár a Normafán.


PARK VENDÉGLŐ 1126 Budapest, Böszörményi út 44–46.


+36-1/614-0769


parkvendeglobuda.hu

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra