Cikkek

Sümegi Noémi

2020. április 6.

Vízibivaly, bárány, kacsa – hazai alapanyagok felhasználásával készít ebédet a SVÉT csapata, amelyet aztán egészen az ajtóig visznek.

Elindult a hazai alapanyagokból készült ebédmenük kiszállítása: ahogy már beszámoltunk róla, Ruprecht László és a legjobb vidéki éttermeket tömörítő Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) munkatársai a vészhelyeztet látva azonnal házhozszállítási üzemmódra váltottak, és megszervezték, hogy a piacok és éttermek nélkül marad termelők minőségi árui (húsok, sonkák, tojások, zöldségek) eljussanak a fogyasztókhoz: ez a SVÉTasztal. És most második sebességbe kapcsoltak, ezekből az alapanyagokból ugyanis a bezárt éttermek séfjei, szakácsai ebédet főznek, amit szintén meg lehet rendelni, és azt is házhoz viszik – egyelőre csak Budapesten.

Hagyományos ízekkel találkozhat az, aki a SVÉTasztal menüjét választja: minden héten szerdától indul a kiszállítás, mert szeretnék a legfrissebb alapanyagokból elkészíteni a menüsort, így a hétfő és a kedd az alapanyagok beszerzésének ideje. Cserébe szombaton is visznek ki ebédet. Ízelítőül leírjuk, milyen fogások vannak az eheti kínálatban: vízibivalygulyás friss lestyánnal, tavaszi zöldségleves petrezselymes grízgaluskával, konfitált kacsacomb újhagymás burgonyával és párolt káposztával, zellerkrémleves kovászos kenyérből készült krutonnal, harcsapaprikás túrós házi tésztával, tárkonyos bárányleves burgonyagombóccal, és még Szabadfi Szabolcs különleges, rózsa alakú fánkjai is hadrendbe álltak. Akinek tetszik ez a fajta kínálat, az jövő hétre rendelhet.   

A minőség megtartása érdekében a frissen elkészített ételeket visszahűtik és hidegen szállítják, hogy otthon bármikor felmelegítve, délben vagy este is fogyasztható legyen.

Azt kérik, hogy mindenki legalább 63 ᵒC-os maghőmérsékletre melegítse fel az ételeket.

Fizetni készpénzzel és átutalással is lehet. Ha a jövő heti fogások valamelyikét már szeretné az otthonában élvezni, akkor az a legjobb, ha feliratkozik a hírlevélre, amit a héten kiküldenek a pontos árakkal és a választékkal, valamint a megrendelés módjával és határidejével.

A SVÉTasztal termékei továbbra is megrendelhetők, az aktuális kínálatot itt tudja megnézni. Tájékozódni a Stílusos Vidéki Éttermiség Facebook-oldalán lehet a termékekről, a menüről és a megrendelés módjáról is.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra