Cikkek

MKO

2021. szeptember 22.

Gianni Annoni és Haraszti Zsolt barátságának új állomása a Naphegyen megnyílt Terra étterem, céljuk pedig az, hogy Budára is elhozzák a minőségi magyar gasztronómiát.

Igen, magyar gasztronómiát és magyar ételeket, mert a Terra nem a Pomo d’Oro-birodalom új olasz étterme lesz - itt a hazai ízek lesznek középpontban. Haraszti Zsolt executive séf mellett Kovács Renátó és Vass Ferenc séfek felelnek a menüért, a vezető cukrász pedig Hegedűs Jennifer.

Az étterem az Oxygen Wellness alsó szintjén helyezkedik el, itt korábban tulajdonképpen kifőzdék működtek, kulinárisan nem túl kiemelkedő csirkemell-rizs szintű ételekkel.

“Megnézve a helyet azon gondolkodtunk, hogy milyen új helyet lehet itt csinálni, ilyen adottságokkal, ilyen környezetben, hiszen

minden adott, hogy itt is egy remek étterem működjön.

Azt gondoljuk, hogy a minőség, az, hogy jó alapanyagokból jó ételek készüljenek, fontosabbak, mint egy konditerem mellett rizst és csirkemellet kínálni. Itt jött be a képbe Zsolt, aki korábban a Societében dolgozott (ami a járvány alatt sajnos bezárt), részt vett Bocuse d’Or versenyeken - az ő tudásával ezt meg tudjuk valósítani.” - mesélte Gianni a nyitásról.


Haraszti elmondta, hogy a céljuk az, hogy a Terra egy magyaros étterem legyen: ha lesz is pizza a jövőben (mert miért ne kerülhetne mangalicasonka egy pizzára?), a fókusz mindenképp a magyar ízeken marad. Ez nem egy fine dining hely, mondták, mindenféleképpen bisztró hangulatot szeretnének.

“A pandémia miatt is a magyar termelőket helyezzük előtérbe. Nagyon kevés olyan alapanyagot használunk, ami külföldről érkezik. hazai halak és húsok, Arany Szalagos termékek az alapok, de nem csak fűszerpaprika lesz köménymaggal és fokhagymával. A mag a magyaros vonal, kiegészítve olyan konyhatechnológiákkal, amiket az évek során tanultunk.” - mondta Kovács Renátó séf.



Így kerül az étlapra a magyar Heppenheimer tojás és a világhírű spanyol Monte Nevado mangalicasonka (amelyhez a mangalica sonkákat és lapockákat Magyarországról szállítják), van körözött és bundás kenyér, termelői sonka- és sajttál, a desszertek között túrógombóc és madártej.

A menüt gyakran, szezonálisan többször váltják majd,

hogy a lehető legjobb formájukban kerüljenek tányérra az alapanyagok, úgyhogy hamarosan újabb fogások kerülnek az étlapra - de azt mondják, a cigánypecsenye marad, gulyás pedig biztosan lesz.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra