Fotó: Tourism Authority of Thailand - Parázs Thai Étterem receptje
2021. június 14.- 2 ek olaj
- 2 ek zöld currypaszta
- 80 dkg csirkemell vagy combfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- zöld és piros csili
- 300 g zöldség ízlés szerint (bébipadlizsán, sárgarépa, bébispenót)
- 20 dkg bambuszrügy
- 1 szál thai citromfű apróra vágva
- 2 cm gyömbér apróra vágva
- 4 dl kókusztej
- 8 kaffir lime levele apróra vágva
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 1 marék korianderlevél
- 1 ek nádcukor
- 1 lime leve
Olajon üvegesre sütjük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a csirkemellet és a csilit. Keverjük currypasztával, kis ideig pirítjuk, majd jöhet a citromfű, gyömbér, kaffir lime levele, felöntjük kókusztejjel, és 10 percig főzzük.
A zöldségeket wokban magas lángon megpirítjuk, hogy roppanósak maradjanak, hozzáadjuk a curryhez, halszósszal, lime levével, cukorral ízesítjük, friss korianderrel megszórjuk és rizzsel tálaljuk.
Fotó: Tourism Authority of Thailand
olaj , zöld currypaszta , csirkemell , fokhagyma , csili , bébipadlizsán , sárgarépa , spenót , bambuszrügy , thai citromfű , gyömbér , kókusztej , kaffir lime , szójaszósz , halszósz , korianderlevél , lime , nádcukor