Receptek

Leveles kolbászos mártogatós

Száraz Zsuzsanna receptje

2025. január 1.

(kb. 6 főre):

1 tekercs leveles tészta

1 szál puhább szárazkolbász

1 tojás

1 ek szezámmag

camembert sajt vagy mártogatós szósz ízlés szerint

ADAG: 6 főre

A kolbászt hosszában elnegyedeljük és 3-4 centis darabokra vágjuk (kb. 18-20). A tepsibe tesszük a tésztát, és kerekre formázzuk, majd a közepére rajzolunk egy 10-15 cm átmérőjű kört. 

A belső kör körvonalától a szélek felé indulva, sugárirányban annyi körszeletet vágunk, ahány kolbászdarabunk van. Először minden harmadik csík külső szélére teszünk egy-egy darab kolbászt, és a középen meghagyott körig beletekerjük a tésztába. Ezután 

a köztes csíkokkal tesszük ugyanezt. Tegyünk a közepébe egy 

camembert sajtdarabot, a tésztát kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 

20-25 percig. (Camembert helyett sütés után bármilyen mártogatós szószt is kanalazhatunk 

a tésztatálkába.)

kolbász , leveles tészta , partifalat , szilveszteri partifalat

További receptek

Kapcsolódó cikkek