Száraz Zsuzsanna receptje
2025. január 1.(kb. 6 főre):
1 tekercs leveles tészta
1 szál puhább szárazkolbász
1 tojás
1 ek szezámmag
camembert sajt vagy mártogatós szósz ízlés szerint
A kolbászt hosszában elnegyedeljük és 3-4 centis darabokra vágjuk (kb. 18-20). A tepsibe tesszük a tésztát, és kerekre formázzuk, majd a közepére rajzolunk egy 10-15 cm átmérőjű kört.
A belső kör körvonalától a szélek felé indulva, sugárirányban annyi körszeletet vágunk, ahány kolbászdarabunk van. Először minden harmadik csík külső szélére teszünk egy-egy darab kolbászt, és a középen meghagyott körig beletekerjük a tésztába. Ezután
a köztes csíkokkal tesszük ugyanezt. Tegyünk a közepébe egy
camembert sajtdarabot, a tésztát kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük
20-25 percig. (Camembert helyett sütés után bármilyen mártogatós szószt is kanalazhatunk
a tésztatálkába.)
kolbász , leveles tészta , partifalat , szilveszteri partifalat