Receptek

Rozmaringos lazacfalatok

Száraz Zsuzsanna receptje

2024. december 29.

(kb. 6 falathoz):


300-400 g lazacfilé


2 kezeletlen narancs


2 ek olívaolaj


2 ek szójaszósz


6 erősebb rozmaringszál


csilis fűszersó vagy fűszerkeverék


ízlés szerint rózsabors


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A lazacot 2-3 centiméteres kockákra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a szójaszósz, a rózsabors és az olívaolaj keverékébe, és egy negyedórára benne is hagyjuk. 


A narancsot kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és meghintjük a fűszerkeverékkel. 2-3 narancs­szeletet és lazacdarabot váltogatva a rozmaringszálakra tűzünk. 200 fokon kb. 10 percig sütjük.

lazac , rozmaring , szójaszósz , szilveszteri partifalat

Kapcsolódó cikkek